Rezerva Federală interzice oficialilor săi să tranzacţioneze acţiuni, obligaţiuni şi criptomonede

G.U.
Internaţional / 19 februarie 2022

Rezerva Federală interzice oficialilor săi să tranzacţioneze acţiuni, obligaţiuni şi criptomonede

Oficialii Rezervei Federale a Statelor Unite (Fed) nu vor mai putea tranzacţiona diverse active, inclusiv acţiuni şi obligaţiuni, precum şi criptomonede, în conformitate cu noile reguli care au devenit oficiale ieri, transmite Reuters, potrivit News.ro.

În urma reglementărilor anunţate în octombrie, Comitetul Federal pentru Piaţa Deschisă a anunţat că majoritatea restricţiilor vor intra în vigoare la 1 mai.

Regulile vor acoperi membrii FOMC, preşedinţii băncilor regionale şi o serie de alţi oficiali, inclusiv directori de resurse umane, directorii pentru tranzacţionarea obligaţiunilor şi angajaţi ai Fed care participă în mod regulat la reuniunile consiliului de administraţie.

"Rezerva Federală se aşteaptă ca şi alţi angajaţi să fie supuşi acestor reguli după finalizarea revizuirii şi analizelor ulterioare", se arată într-un comunicat care anunţă regulile.

Regulile "urmează să susţină încrederea publicului în imparţialitatea şi integritatea activităţii Comitetului, protejându-l de apariţia oricărui conflict de interese", se mai spune în comunicat.

Oficialii băncii centrale au acţionat după dezvăluirile de anul trecut că mai mulţi oficiali înalţi ai Fed au tranzacţionat acţiuni şi fonduri de acţiuni chiar înainte de momentul în care banca centrală a adoptat măsuri cuprinzătoare menite să stimuleze economia în primele zile ale răspândirii Covid-19.

Preşedinţii regionali Eric Rosengren din Boston şi Robert Kaplan şi-au părăsit poziţiile în urma controversei.

Anunţul de ieri a extins interdicţia şi la criptomonede precum bitcoin, care nu au fost menţionate în anunţul iniţial din octombrie.

Conform reglementărilor, oficialii care deţin încă poziţii pe piaţă vor avea în continuare 12 luni pentru a renunţa la poziţiile interzise.

Noii oficiali ai Fed vor avea la dispoziţie şase luni pentru a face acest lucru.

În viitor, oficialii care fac obiectul noilor reguli trebuie să dea un preaviz de 45 de zile înainte de a face orice achiziţie de active permise, o restricţie care va intra în vigoare la 1 iulie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Un grup anonim intitulat „Occupy the FED” publică într-un articol pe Stubstack o informaţie care lasă cu gura căscată orice borfaş al lumii acesteia, anume că şeful FED a tranzacţionat în timpul perioadei de interdicţie. În conformitate cu regulamentele FED, oficialilor de rang înalt le este interzis să tranzacţioneze titluri în perioada care începe cu două săptămâni înainte de şedinţa FMOC şi se termină după ziua finalizării şedinţei. Evident că lui Powell i s-a rupt de reglementare şi a tranzacţionat în interes propriu.

    Individul însă nu e la prima abatere. I se tot rupe de reglementări şi-şi „protejează” investiţiile personale beneficiind de informaţii privilegiate. Asta e interzis peste tot în lume! Pe ăsta însă nu-l poate opri nimic. Cei de la „Occupy the FED” au constatat că potlogăriile au început să fie făcute încă din 2015, iar pentru a-şi ascunde urmele a raportat fals, încălcând reglementările federale. Dacă însă vă imaginaţi că Powell e un caz singular, vă înşelaţi. Fostul preşedinte al FED Dallas, Robert Kaplan, preşedintele Fed Boston - Eric Rosengren - şi vicepreşedintee FED Rich ard Clarida au demisionat din acelaşi motiv şi nimeni nu i-a deranjat până acum. Băieţii ăştia au făcut milione de dolari tranzacţionând pe baza informaţiilor pe care le aveau din interior. Nu mai vorbim că-n unele cazuri au votat reglementări cu gândul strict la portofoliul personal. 

    Iar au început habarniștii imobiliari să cânte mantra aprecierii imobiliarelor din cauza inflației.

    Inflația s-a produs pe ceapă, cartofi și utilități, consumatorii au rămas fără disponibil pentru fandoseli. Cresc ratele de dobândă, se scumpesc banii, adio bani de cărămizi. Vin prăbușiri ca în povești. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb