Rezultate AGA

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 aprilie 2013

Rezultate AGA

Romgaz va avea sediu secundar la Bucureşti

Acţionarii Romgaz au aprobat, în AGA de ieri, înfiinţarea unui sediu secundar în Capitală, sus-ţin surse din companie. Deschiderea, la Bucureşti, a unor sedii secundare pentru Romgaz şi Transgaz a fost anunţată recent de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, şi a creat un imens scandal în Mediaş. În prezent, sediile sociale ale Romgaz şi Transgaz sunt în Mediaş.

Sindicatele din cele două companii şi autorităţile locale au protestat împotriva deciziei, arătând că înfiinţarea sediilor secundare este un pretext pentru mutarea companiilor din Mediaş în Bucureşti. Sindicatele au ameninţat cu greva, iar autorităţile locale le-au ţinut isonul pe motiv că Mediaşul nu se descurcă fără taxele şi impozitele locale de la Romgaz şi Transgaz.

Constantin Niţă a liniştit spiritele anunţând că sediile secundare sunt necesare în Capitală ca nivel de reprezentare a societăţilor pe plan naţional şi internaţional.

Sursele noastre mai spun că funcţia de director general al Romgaz i-a fost încredinţată lui Virgil Metea, aşa cum a anunţat ministrul Niţă. Domnul Metea este director general al E.ON Gaz Distribuţie şi a condus şi fostul Distrigaz Nord. (ALINA TOMA VEREHA)

Dividend brut de 0,404 lei/acţiune la Transelectrica

Acţionarii Transelectrica au aprobat, în şedinţa de ieri, repartizarea profitului net din 2012 şi acordarea unui dividend brut de 0,404 lei/acţiune, potrivit unor surse din cadrul societăţii. Astfel, valoarea totală a dividendelor acordate de Transelectrica este de 29,6 milioane lei. Dividendele vor fi plătite din 26 iunie.

Acţionarii au mai avizat situaţiile financiare ale societăţii pentru anul trecut, raportul directoratului companiei, raportul Consiliului de Supraveghere şi raportul auditorului. (ALINA TOMA VEREHA)

Adunările Generale ale Acţionarilor Transgaz, amânate pentru astăzi

Cele două Adunări Generale ale Acţionarilor (AGA) Trans-gaz programate ieri nu au avut loc din lipsă de cvorum. Acţionarii companiei se vor reuni astăzi într-o AGA ordinară pentru a aproba situaţiile financiare pentru 2012, raportul administratorilor companiei privind activitatea de anul trecut, auditul financiar şi repartizarea profitului.

Acţionarii trebuie să decidă dacă Transgaz va acorda un dividend brut de 21,29 de lei/acţiune şi dacă actualul director general, Ioan Rus, şi-a îndeplinit mandatul în 2012. Ei vor trebui să decidă şi componenţa Consiliului de Administraţie, selectat în baza ordonanţei care reglementează numirea managerilor profesionişti.

Potrivit unor surse din companie, noii administratori ai Transgaz numiţi de stat (acţionarul majoritar) sunt Petru Văduva (Directorul general al Ţiriac Holdings), Radu Cernov (avocat), Mihaela Preda (OPSPI) şi Ion Sterian (director RAAPPS). Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a şi anunţat, ieri, că Petru Văduva este propus pentru func-ţia de director general.

Tot astăzi, acţionarii vor mai trebui să aprobe, într-o AGA extraordinară, plaja în cadrul căreia să se regăsească nivelul participaţiei Transgaz în cadrul Proiectului Nabucco. Astfel, plaja poate fi între 15 şi 20% înainte de accederea potenţialilor investitori din Shah Deniz, precum şi între 7 şi 10% după intrarea partenerilor din consorţiul Shah Deniz în acţionariatul Nabucco. Valoarea Nabucco Vest (varianta înjumătăţită a proiectului) este de circa 4 miliarde de euro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Trans-gaz, prin semnarea Acordului de finanţare şi opţiune de contribuţie la capitalul social al Companiei Nabucco Gas Pipeline Inernational GMBH (EFA), asociaţii actuali ai companiei de proiect pentru gazoduct (NIC), inclusiv Trans-gaz SA, se obligă să acorde potenţialilor investitori din consorţiul Shah Deniz opţiunea de a achiziţiona o cotă de 50% din părţile sociale.

Conform EFA, potenţialii inves-titori din consorţiul Shah Deniz vor finanţa parţial, până la momentul accederii, costurile de dezvoltare ale proiectului. Plăţile efectuate de către aceştia, lunar, vor determina majorări de capital social NIC în numele asociaţilor actuali (Trans-gaz, BEH, Botas, OMV). Prin neparticiparea la finanţare, FGSZ Ungaria va fi diluat, iar cota parte a celorlalţi asociaţi va creşte. În prezent, Transgaz SA deţine 17,38% din capitalul social al NIC, urmând ca la data de 30.06.2013, ca urmare a co-finanţării din partea potenţialilor investitori din consorţiul Shah Deniz să deţină aproximativ 18,00%, iar la data de 30.09.2013 (data la care se intenţionează luarea deciziei finale de inves-tiţie de către asociaţii NIC) să deţină aproximativ 18,36%.

Asociatul FGSZ Ungaria intenţionează să îşi reducă semnificativ participarea în proiect, până la nivelul unei deţineri indicate provizoriu de minim 1%. În prezent, urmare a neparticipării la finanţare, participaţia companiei ungare a fost diluată la 13,11% şi va fi diluată în continuare dacă această stare de fapt se menţine.

Recent, s-a finalizat tranzacţia de vânzare către OMV a pachetului integral de părţi sociale deţinut de către RWE în NIC (17,38%). OMV solicită să i se acorde dreptul de a vinde cu prioritate cota parte din capitalul social NIC achiziţionată de la RWE unui potenţial nou asociat care şi-a manifes-tat interesul de a intra în proiect. (A.V.)

"Energopetrol" va repartiza o parte din profitul pe 2012 pentru acoperirea pierderilor contabile

Acţionarii "Energopetrol" Câmpina (ENP) au aprobat repartizarea a 1.163 lei din profitul net de 4.780 lei înregistrat anul trecut pentru acoperirea pierderilor contabile, în cadrul Adunării Generale ale Acţionarilor (AGA) de ieri.

Aceştia au mai aprobat situaţiile financiare aferente anului trecut şi continuarea contractului cu firmele de audit.

Astfel, profitul obţinut de companie şi aprobat de acţionari este de 764.606 lei, veniturile totale sunt de 20 milioane lei, iar cheltuielile totale de 19,7 milioane lei.

În cadrul AGA de ieri, bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei a fost aprobat, precum şi descărcarea de gestiune a administratorilor pentru anul trecut.

Acţionarii au acceptat şi programul de investiţii al "Energopetrol", de 1,95 milioane lei.

Potrivit raportului hotărârilor AGA transmis Bursei de Valori Bucureşti: "Societatea prezintă în rezultatul reportat, din retratarea contractelor cu clauza credit furnizor, o pierdere de 1.050.559 lei, care se aprobă a se acoperi din profitul obţinut în anul 2012 din aceleaşi operaţiuni, cu suma de 759.826 lei, urmând ca diferenţa de 290.733 lei să fie acoperită în anul următor, în acelaşi mod".

"Energopetrol" are un capital social de 5 milioane lei, divizat în 2 milioane titluri cu valoarea nominală de 2,5 lei/unitate. (D.E.)

Acţionarii "Rompetrol Rafinare"au aprobat investiţii de 59,9 milioane dolari

Acţionarii "Rompetrol Rafinare" (RRC) au aprobat investiţii totale de 59,9 milioane dolari pentru anul în curs, în cadrul Adunării Generale ale Acţionarilor de ieri.

Acţionarii au aprobat situaţiile financiare pentru anul trecut, ce constau într-o pierdere netă de 297,6 milioane lei, venituri totale de 13,8 milioane lei şi cheltuieli de 14,1 milioane lei, precum şi descărcarea de gestiune a administratorilor pentru acti-vitatea des-făşu-rată anul trecut.

În cadrul AGA, acţionarii au mai aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs. Astfel, în acest an compania estimează o pierdere netă de 51,4 milioane lei şi o cifră de afaceri de 3,7 miliarde lei.

Compania a avut, anul trecut, pierderi de 157 milioane dolari, în scădere cu 39% faţă de 2011 şi o cifră de afaceri de 4,6 miliarde dolari, cu 4% mai mică decât cea de 4,8 miliarde dolari din 2011.

Conform reprezentanţilor "Rompetrol", rezultatele financiare ale RRC au fost puternic afectate de o serie de factori independenţi de activitatea sa, precum diminuarea semnificativă a cursului valutar, costurile necesare asigurării capitalului de lucru, dar şi evoluţiile internaţionale ale produselor finite.

Valoarea totală a exporturilor realizate de "Rompetrol Rafinare" în 2012 s-a ridicat la 1,7 miliarde dolari.

"Rompetrol Rafinare" are un capital de 4,4 miliarde lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. (D.E.)

Dividend brut de 0,0105 lei/acţiune la "Albalact"

Acţionarii "Albalact" (ALBZ) au aprobat ieri, în adunarea generală, distribuirea unui dividend brut de 0,0105 RON/acţiune.

Compania a înregistrat, la sfârşitul anului trecut, o cifră de afaceri de 343.844.878 lei, aproape la acelaşi nivel cu 2011, potrivit rezultatelor aprobate în AGA. În schimb, profitul net al companiei a crescut în 2012 cu 27%, la 7.320.697 lei.

Raul Ciurtin, preşedinte şi director general Albalact, a declarat:

"Şi în 2012, ca în fiecare an de la declanşarea crizei, industria lactatelor a fost afectată de factori care au pus mari presiuni pe profitabilitate: scăderea puterii de cumpărare, micşorarea consumului, cota TVA mare, creşterea preţului materiei prime şi a altor cheltuieli, fluctuaţii valutare, secetă. În 2012 am planificat bugetul şi am gândit strategia astfel încât să fim profitabili, cu o stabilitate a afacerilor. Suntem mulţumiţi că am reuşit".

Compania are un capital social de 65.270.886,70 lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 0,1 lei/unitate. (A.A.)

"Mecanica Ceahlău" distribuie dividende de 1,4 milioane lei

Acţionarii "Mecanica Ceahlău" Piatra Neamţ (simbol MECF) au aprobat, ieri, distribuirea unor dividende de 1.439.450,76 lei (0,006 lei/acţiune) din profitul de 7.406.938 lei de anul trecut.

Societatea a întregistrat, în 2012, venituri totale de 31.772.480 lei şi cheltuieli totale 23.197.596 lei.

SIF Moldova deţine 55,1% din titlurile societăţii, în timp ce Romanian Opportunities Fund are 26,65%.

Compania are un capital social de 23.990.846 lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei.

Acţionarii "Electroargeş" au respins dividendul brut propus de Consiliul de Administraţie

Acţionarii Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS) au respins, în cadrul Adunării Generale ale Acţionarilor (AGA) de pe 27 aprilie, dividendul brut de 0,0545 lei/acţiune, propus de Consiliul de Adminis-traţie al companiei.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii nu au aprobat repartizarea profitului net în valoare de 13,14 milioane lei pentru rezerve legale (608.564 lei), plata dividendelor (4.405.539 lei) şi pentru surse proprii de dezvoltare (8.131.788 lei).

Acţionarii au validat hotărârea în baza căreia Electroargeş a achiziţionat un pachet de 49.129 acţiuni ale Mercur Făgăraş, care reprezintă 43,29% din capitalul social al Mercur şi hotărârea privind oferta publică de preluare a pachetului de 64.344 acţiuni ale Mercur, la preţul de 42,5 lei/acţiune.

În AGA a mai fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de investiţii pentru acest an.

Descărcarea de gestiune a adminis-tratorilor pentru 2012, precum şi situaţia financiară a companiei pentru anul trecut au fost aprobate de acţionari.

Firma a obţinut un profit de 12,89 milioane lei anul trecut, în creştere cu 76,3% faţă de câştigul din 2011.

Electroargeş a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de 138,11 milioane lei în creştere cu 10% faţă de 2011. (D.E.)

Acţionarii "Dafora" au respins descărcarea de gestiune a administratorilor

Acţionarii "Dafora" Mediaş (DAFR) au respins descărcarea de gestiune a administratorilor pentru anul trecut, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor de ieri.

Aceştia au aprobat situaţiile financiare pentru 2012, bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii pentru anul în curs, prelungirea mandatului auditorului Deloitte pentru o perioadă de doi ani, precum şi planul de investiţii pentru acest an.

Compania controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean a înregistrat anul trecut pierderi de 15,6 milioane lei, de peste 11 ori mai mari faţă de nivelul de 1,39 milioane lei consemnat în 2011, în timp ce veniturile au urcat cu aproape 25%.

Veniturile Dafora au crescut cu 24,5%, de la 162 milioane de lei în 2011 la 214,6 milioane de lei.

"Dafora" are un capital social de 100,2 milioane lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune.

Cel mai mare acţionar al companiei este omul de afaceri Gheorghe Călburean, care deţine 49,96% din acţiuni. Firma "Foraj Sonde" din Craiova deţine un pachet de 13,66% din capitalul companiei, iar diferenţa de 36,37% aparţine altor acţionari. (D.E.)

Acţionarii "Alro" au aprobat investiţii de 18,85 milioane dolari

Alro Slatina (ALR) va realiza investiţii de 18,85 milioane de dolari în 2013, după cum au decis acţionarii companiei în Adunarea Generală de ieri.

Societatea şi-a bugetat să încheie anul cu o pierdere de 7,21 milioane dolari, în urma unor venituri din vânzări de 628,15 milioane de dolari.

În 2012, Alro a înregistrat pierderi de 155,27 milioane lei, în comparaţie cu un profit de 218 milioane de lei, în 2011.

Vimetco deţine 84,18% din Alro, în timp ce Fondul Proprietatea are un pachet de 10,21%. (D.E.)

Acţionarii "Impact" au ales cinci noi administratori

Dimitrios Sophocleous, preşedintele Consiliului de Administraţie al Impact şi administratorul Vlad Neacşu au fost revocaţi din funcţii de către acţionarii companiei, în cadrul Adunării Generale ale Acţionarilor de ieri. Valeriu Ionescu şi Dan Ioan Popp au demisionat din funcţie.

Astfel, noii membri ai Consiliului de Administraţie sunt: Ştefan Milicin, Iuliana Urda, Drăguţa Mihăilă, Petre Ecaterina şi Lucian Mateescu. Aceştia au fost aleşi prin metoda votului cumulativ.

Acţionarii au aprobat situaţiile financiare aferente anului trecut, raportul Consiliului de Administraţie pentru anul trecut, şi descărcarea de gestiune a administratorilor.

Aceştia au ales compania KPMG ca auditor extern, ca urmare a expirării mandatului auditorului financiar actual, RMS SCOT SRL.

Acţionarii au votat şi stabilirea indemnizaţiilor lunare ale membrilor Consiliului de Administraţie la 1.985 euro pentru fiecare din cei patru administratori şi a remuneraţiei lunare de 3.285 euro pentru preşedintele CA-ului.

În cadrul AGA a fost respinsă modificarea programului de activitate şi a bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an. (D.E.)

0,004 lei - dividendul brut la "Electromagnetica"

Acţionarii Electromagnetica au decis ieri fixarea dividendului pentru anul 2012 la valoarea de 0,004 lei/acţiune, brut. O sumă de 12.463.772 a fost alocată pentru surse proprii de finanţare, iar 787.971 lei a fost aprobată pentru rezerva legală.

De asemenea, acţionarii au mai decis aprobarea situaţiilor financiare anuale individuale, precum şi cele consolidate pentru 2012 potrivit reglementărilor contabile conforme cu standardele internaţionale de raportare financiară, însoţite de raportul Consiliului de Administraţie şi raportul auditorului financiar.

Acţionarii au mai decis şi aprobarea raportului privind acoperirea pierderii contabile reportată provenită din trecerea la IFRS, urmare a aplicării pentru prima dată a IAS 29. (D.E.)

"Socep" acordă dividende de 700.000 lei

Acţionarii Socep Constanţa (simbol SOCP) au aprobat, în Adunarea Generală de ieri, un dividend brut de 0,0020 lei/unitate, suma totală distribuită fiind de 700.000 lei.

În 2012, societatea a înregistrat un profit net de 2.231.745 lei, în scădere cu 68,54% faţă de 2011.

Astfel, suma de 1.402.267 lei (62,83% din profitul net) rămâne nerepartizată şi se reportează.

Cifra de afaceri netă a Socep a fost de 55.193.012 lei, în 2012, în scădere cu 7% faţă de anul anterior.

Bugetul de venituri şi cheltuieli (BVC) şi programul de investiţii aprobat pentru 2013 cuprind venituri totale de 60 de milioane de lei, cheltuieli totale de 57 de milioane de lei, un profit brut în valoare de 3 milioane de lei şi investiţii de 28,44 milioane de lei.

Acţionariatul companiei este format din societăţile constănţene Grupul DD (31,8473%) şi CELCO (22,9643%), respectiv Samara Stere (10,5160%) şi alţi acţionari.

Capitalul social al "SOCEP" este în valoare de 34.342.574,4 lei, împărţit în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. (ELENA CÎRŢAN)

Christophe Gourlet, ales administrator la "Zentiva"

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) Zentiva, din 26 aprilie, acţionarii companiei au aprobat numirea lui Christophe Gourlet în funcţia de membru definitiv al Consiliului de Administraţie.

Potrivit hotărârilor AGA: "Durata mandatului în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii va fi egală cu perioada de timp rămasă până la expirarea mandatului adminis-tratorului înlocuit".

Acţionarii au aprobat un dividend brut de 0,048 lei/acţiune, ce urmează să fie distribuit din data de 27 mai, pentru plăţile prin trans-fer bancar şi din 17 iunie pentru plăţile în numerar.

În urma deciziei acţionarilor, remuneraţia anuală a administratorilor pentru anul în curs a fost stabilită la 54.000 lei pentru administratorul independent, 18.000 lei pentru preşedintele Consiliului de Adminis-traţie şi 12.000 lei pentru ceilalţi administratori.

Acţionarii au aprobat şi situaţiile financiare aferente anului trecut, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul curent şi descărcarea de gestiune a administratorilor pentru anul trecut.

Zentiva estimează, pentru acest an, o cifră de afaceri netă de 300 milioane lei.

Compania are un capital social de 41 milioane lei, divizat în titluri cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. (D.E.)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb