REZULTATE FINANCIARE LA NOUĂ LUNI Profit de 4,78 milioane lei pentru "Teraplast"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2013

Profit de 4,78 milioane lei pentru "Teraplast"

Producătorul de sisteme în domeniul instalaţiilor şi construcţiilor Teraplast Bistriţa (TRP) a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 4,78 milioane lei, faţă de pierderi în perioada similară a anului trecut, dar afacerile au scăzut uşor, cu 2,7%, la 174,9 milioane lei, a anunţat compania.

În ianuarie-septembrie 2012, Teraplast a avut pierderi de 1,38 milioane lei şi afaceri de 179,7 milioane lei. Compania explică scăderea cifrei de afaceri prin evoluţia nefavorabilă a pieţei construcţiilor în ansamblul ei.

Producătorul a trecut pe profit în primul semestru al acestui an, când a obţinut un câştig de 570.000 lei.

Directorul general Teraplast, Traian Simion, a declarat: "Am continuat strategia de vânzare eficientă şi profitabilă, dublată de controlul riguros al costurilor şi analiză permanentă a bonităţii clienţilor noştri. Am fost de asemenea extrem de atenţi la tendinţele pieţelor pe care activăm, pentru a ne putea adapta cu rapiditate schimbărilor apărute. În perioada următoare sectorul construcţilor va intra treptat în extrasezon, însă vom profita de această perioadă pentru a implementa proiecte operaţionale la nivel comercial şi logistic, astfel încât să încheiem anul pe un trend pozitiv al indicatorilor financiari şi să fim pregătiţi pentru 2014".

El a adăugat că în prima parte a trimestrului patru compania se va concentra pe exploatarea la maxim a pieţelor, pentru a încheia anul pe profit.

"Pe piaţa constructiilor, T4 are în mod uzual doar o lună şi jumătate de vânzări în sezon, după care se intră în extrasezon. În prima parte a trimestrului ne vom concentra pe exploatarea la maxim a potenţialului pieţelor, astfel încât să încheiem anul cu indicatori pozitivi de profitabilitate", a spus Simion.

Activele imobilizate au scăzut în perioada analizată cu 6,65%, faţă de nivelul din 2012, ca urmare a vânzării unor active fixe (echipamente), precum şi a unor reclasificări ale imobilizărilor deţinute.

"Echipamentele au fost vândute ca urmare a deciziei conducerii Teraplast de a discontinua liniile de business neperformante (ţevi corugate), iar în cazul clădirilor de pe strada Romană şi a celor aferente business-ului de teracotă s-au constituit ajustări pentru depreciere, ca urmare a reclasificării terenurilor de sub aceste clădiri în investiţii imobiliare", se arată în raportul Teraplast.

În februarie 2013, Consiliul de Administraţie a decis rezilierea contractului de vânzare-cumpărare cu Teracota Bistriţa, ca urmare a neîndeplinirii de către Teracota Bistriţa a obligaţiilor contractuale asumate.

"Firma Teracota Bistriţa, care în 2011 a preluat activitatea de producţie a cahlelor de teracotă, trebuia să achite în tranşe lunare suma de un milion euro, reprezentând preţul tranzacţiei, însă, din septembrie 2012, firma nu a mai achitat ratele lunare, astfel că Teraplast va reintra în posesia activelor care au făcut obiectul contractului de vânzare-cumpărare. Compania nu intenţionează să reia activitatea de producţie a cahlelor de teracotă, Adunarea Generală a Acţionarilor urmând să decidă care va fi destinaţia activelor reintrate în posesia companiei", se menţionează în raport, potrivit Mediafax.

Acţionarii companiei sunt Dorel Goia (35,33%), SIF Banat-Crişana (11,34%), persoane juridice (33,32%) şi persoane fizice (19,99%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb