Rezultatele financiare ale DCH International, afectate de pesta porcină africană în 2020

G.B
Companii / 27 mai 2021

Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group

Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group

În 2020, DCH International S.A., compania-mamă a Premium Porc Group, a înregistrat un profit redus considerabil, în valoare de aproximativ 0,2 milioane EUR înainte de aplicarea ajustărilor negative de valoare pentru stocul de animale. Este cel mai slab rezultat al companiei de la intrarea pe piaţa din România în urmă cu peste 15 ani, reflectând impactul puternic al pestei porcine africane asupra activităţii sale, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Ajustările negative de valoare pentru stocul de animale au fost în cuantum de -10,7 milioane EUR, ceea ce a dus la înregistrarea unei pierderi importante pentru anul 2020. Datele reies din raportul financiar pentru anul 2020 al DCH International S.A., prezentat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor care a avut loc în data de 25 mai 2021.

"Pesta porcină africană reprezintă cea mai mare provocare în acest moment, nu doar pentru noi, ci şi pentru întreaga industrie a cărnii de porc din România şi din Europa. Depunem eforturi semnificative pentru a ne proteja compania, dar este o epidemie care se răspândeşte foarte uşor şi care ne afectează nu doar direct, prin focare în ferme, dar şi indirect, prin restricţii de mişcare din cauza focarelor din jurul fermelor. Cu toate acestea, nu renunţăm la angajamentul nostru faţă de România - să producem carne de cea mai bună calitate. Doresc să le mulţumesc tuturor colegilor noştri pentru munca depusă în această perioadă", a declarat Lars V. Drescher, CEO Premium Porc Group.

Cifra de afaceri a companiei în 2020 a fost de 77,2 milioane EUR înainte de aplicarea ajustărilor menţionate, influenţată negativ de preţurile scăzute la carnea de porc la sfârşitul anului 2020. Preţul mediu al cărnii de porc în 2020 a fost de 1,52 EUR pe kg viu, cu 7% mai mic decât în 2019. În 2020, producţia totală de porci a ajuns la 427.000 capete în cele 10 unităţi de producţie ale companiei din România, sub capacitatea nominală a grupului, din cauza întreruperii producţiei la una din fermele de scroafe ca urmare a unui focar de pestă porcină africană identificat la începutul anului 2020.

În general, performanţa financiară a fost afectată negativ de costurile directe şi indirecte generate de pesta porcină africană, acestea ridicându-se la o valoare de aproximativ 8,3 milioane EUR. Din cauza pestei, productivitatea a scăzut la 30 de porci produşi pe scroafă.

Consiliul de Administraţie şi conducerea DCH International consideră că rezultatele financiare sunt slabe, dar acceptabile, având în vedere nivelul de răspândire a acestui virus în România, precum şi provocările majore impuse de gestionarea focarelor.

La începutul anului 2021, compania a fost din nou lovită de pesta porcină africană în România. Fermele afectate sunt în proces de repopulare şi se aşteaptă să revină la producţia completă până în 2022. Prin urmare, rezultatul pentru 2021 va fi, de asemenea, afectat semnificativ de pesta porcină africană. Cu toate acestea, este de aşteptat ca trendul ascendent al preţului cărnii de porc în 2021 să contribuie la atingerea unui rezultat pozitiv pentru finalul anului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb