Rezultatele Programului Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei Smithfield: Peste 73.000 de persoane din 70 de ţări au participat la Programul de Monitorizare a Calităţii Apelor

Monica Măgureanu
Ziarul BURSA #Companii / 18 februarie 2009

Elevii din Timişoara: printre cei 73.000 de participanţi din lumea întreagă la Programul de Monitorizare a Calităţii Apelor.

Elevii din Timişoara: printre cei 73.000 de participanţi din lumea întreagă la Programul de Monitorizare a Calităţii Apelor.

Peste 73.000 de persoane din 70 de ţări au participat la acţiunile de testare şi verificare a apelor din regiunile în care trăiesc şi locuiesc, au anunţat coordonatorii campaniei World Water Monitoring Day desfăşurate anul trecut.

Printre noii participanţi la Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei s-au aflat în premieră şi elevii liceului William Shakespeare din Timişoara, care, la iniţiativa şi împreună cu angajaţii Smithfield Ferme au testat apa din râul Bega în luna octombrie a anului trecut. Cifra este cu aproximativ 60% mai mare decât în 2007, când la acţiune au participat elevi, studenţi, ONG-uri, asociaţii civice şi cetăţeni din 43 de ţări, printre care şi România.

Acţiunile de monitorizare a apei organizate de Smitfield Ferme la Timişoara s-au bucurat de susţinerea autorităţilor municipale precum şi a instituţiilor de protecţie a mediului.

"Credem că iniţiativa Smithfield Ferme de organizare a Zilei Mondiale de Monitorizare a Calităţii Apei este într-adevăr foarte bună", consideră Cristina Lăpădat, profesor de fizică la Liceul Teoretic William Shakespeare din Timişoara. "Elevii conştientizează mai uşor în acest fel importanţa păstrării unui mediu nepoluat, iar metoda practică este una cât se poate de atractivă", a mai adăugat Cristina Lăpădat.

Elevii, echipaţi ca nişte chimişti adevăraţi, au măsurat PH-ul apei, limpezimea şi temperatura acesteia cu ajutorul unor instrumente specifice şi a unor substanţe adecvate, puse la dispoziţie de angajaţii Smithfield Ferme, iniţiatorii proiectului. Potrivit profesorilor care i-au însoţit pe copii în acţiunea de monitorizare, aceştia s-au arătat mai mult decât nerăbdători să revină pe malurile Begăi pentru a reface oricând exerciţiul.

"Suntem foarte mândri că, şi prin acest program, Smithfield Ferme reuşeşte să sprijine accesul la educaţie şi instruire a noilor generaţii în comunităţile locale unde ne desfăşurăm activitatea", a declarat Mihai Şepeţean, PR Manager Smithfield Ferme.

Dintre participanţii din România la acest program didactic-educativ cu rol de informare asupra importanţei unui mediu curat au mai făcut parte elevii liceului Iris din Timişoara precum şi grupuri de elevi din Maramureş, Teleorman, Galaţi şi Hunedoara.

Începând cu 2009, acţiunea de monitorizare, care a avut loc până acum în fiecare an pe 18 septembrie, se va putea desfăşura pe o perioadă mai lungă, începând cu 22 martie (Ziua Internaţională a Apei) şi terminând cu 31 decembrie. In 2008 au fost monitorizate peste 5,000 de locaţii din lumea întreagă, dintre care aproximativ 60% în SUA. Programul îşi propune să atingă în 2012 cifra de un milion de persoane care să participe la activităţi de monitorizare a apelor din localităţile în care trăiesc.

Programul de monitorizare se desfăşoară sub egida Asociaţiei Internaţionale a Apelor (IWA), fiind susţinut de Agenţia Statelor Unite pentru Protecţia Mediului şi numeroase companii recunoscute la nivel internaţional, printre care şi Smithfield Foods.

Din 2004, când a intrat pe piaţa românească, Smithfield Ferme a investit în operaţiunile sale din România peste 600 milioane USD. Astăzi, compania are 38 de ferme active în judeţele Timiş şi Arad, cu un total de 37.500 de scroafe care produc 600.000 de purcei anual. Smithfield Ferme are un număr de 846 angajaţi. Cu ajutorul şi acordul comunităţilor şi autorităţilor locale, Smithfield Ferme intenţionează să îşi dezvolte activităţile economice şi în alte judeţe ale ţării.

Smithfield Ferme este parte a Smithfield Foods, Inc., o companie americană cu sediul în Smithfield, Virginia. Smithfield Foods şi-a început activitatea în 1936 şi este în prezent cel mai mare producător de porcine şi procesator de carne de porc din lume. Smithfield are peste 58.000 de angajaţi în SUA şi în întreaga lume, inclusiv China, Franţa, Mexic, Polonia, România, Spania şi Regatul Unit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb