Ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

A.P.
Politică / 21 octombrie 2020

Ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor

Cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Pro România Nicolae Bănicioiu va figura pe ordinea de zi a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, programat să se reunească într-o şedinţă online la ora 11:30, scrie G4Media.ro.

Potrivit acestora, solicitarea de ridicare a imunităţii va fi trimisă Comisiei juridice a Camerei, care va primi un termen scurt, de câteva zile, pentru a face o recomandare plenului cum să voteze: pentru sau împotriva ridicării imunităţii fostului ministru.

DNA a anunţat marţi că a cerut ridicarea imunităţii pentru un deputat acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită în perioada în care era ministru. E vorba despre o mită totală în valoare de 3,9 milioane de lei. Fostul ministru vizat de investigaţia DNA este Nicolae Bănicioiu, la acel moment ministru al Tineretului în guvernul Ponta.

Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că, în perioada 2012-2014, când era ministru al Tineretului, ar fi cerut şi primit 1,29 milioane de lei de doi oameni de afaceri pentru că l-ar fi influenţat pe ministrul Sănătăţii de atunci, Eugen Nicolăescu (PNL), să numească pe post de manageri de spitale anumite persoane agreate de respectivii afacerişti, notează G4media.

Mai mult, procurorii susţin că Bănicioiu ar fi primit şi o altă mită, de 2,6 milioane de lei, de la aceiaşi oameni de afaceri, după ce a devenit ministru al Sănătăţii, în perioada 2014 - 2015.

Miza numirilor de manageri era alocarea de sume de bani către respectivele spitale cu care firmele celor doi oameni de afaceri aveau contracte în derulare.

Nicolae Bănicioiu a fost ministru al Tineretului în Guvernul Ponta în perioada 21 decembrie 2012 - 5 martie 2014, iar în perioada 5 martie 2014 - 17 noiembrie 2015 a fost ministru al Sănătăţii. El este acum deputat şi membru în conducerea Pro România.

Ulterior comunicatului DNA, Bănicioiu a scris pe facebook că acuzaţiile care i se aduc sunt false precizând că el este pentru ridicarea imunităţii, deoarece clarificarea cât mai rapidă a situaţiei va fi în interesul tuturor. Bănicioiu a anunţat că nu va candida pentru un nou mandat de parlamentar.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Să rămână 300

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb