Rînca va deveni staţiune turistică

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 ianuarie 2004

Zona montană Rînca, aparţinătoare de oraşul Novaci, situată la 1.800 m altitudine în Masivul Parîng, va deveni în curînd staţiune turistică de interes local, a anunţat ieri prefectul de Gorj, Toni Mihail Greblă.

În acest scop, prefectura a definitivat documentaţia necesară elaborării proiectului de hotărîre de guvern de declarare a zonei respective - staţiune de interes local, avînd în vedere că aceasta îndeplineşte criteriile impuse. Astfel, la Rînca, aflată la o distanţă de 63 km de municipiul Tîrgu Jiu şi de 18 km de oraşul Novaci, au fost concesionate în ultimii zece ani sute de parcele, pe care au fost ridicate atît de către persoane particulare, cît şi de societăţi, case de vacanţă, cabane, vile şi chiar hoteluri, care au conturat o nouă aşezare gorjeană.

Tot aici a fost ridicată o biserică, încadrată cu preot, se construieşte în prezent un hotel al sindicatelor miniere, o bază salvamont, un stadion, va fi înfiinţat un post de poliţie. În anul trecut, a fost realizată, de către primăria oraşului Novaci, cu fonduri MARR (Programul de reconstrucţie a zonelor miniere afectate) alimentarea cu apă a viitoarei staţiuni, în aten-ţie fiind canalizarea acesteia, amenajarea domeniului schiabil, prelungirea drumului as-fal-tat pînă în punctul "Păpuşa".

Prin declararea sa ca Staţiune turistică de interes local, Rînca va căpăta statutul de localitate cu structură administrativă proprie, fapt care îi va permite accesarea unor importante programe externe de finanţare pentru dezvoltarea şi modernizarea serviciilor turistice, a precizat prefectul Toni Mihail Greblă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb