Rise Project, controlat de ANAF

A.C.
Politică / 6 iulie 2017

Logo Rise Project (Sursa foto: Wikipedia)

Logo Rise Project (Sursa foto: Wikipedia)

Actualizare 18:37 Dragnea, despre prezenţa ANAF în redacţia Rise Project: "Nu am nici o implicare"

Liviu Dragnea a declarat că a aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project şi adaugă că nu are nici o implicare în acest fapt, potrivit unui comunicat de presă.

Şeful PSD a transmis: "Am aflat din presă că inspectori ai ANAF au descins în redacţia Rise Project. Întrucât, de ceva vreme, Rise Project publică subiecte legate de persoana mea, vreau să fac următoarele declaraţii: Nu am nici o implicare în prezenţa unor inspectori ANAF în redacţia Rise Project. Sunt indignat de ceea ce se întâmplă. Am sentimentul că se încearcă compromiterea mea. Faptul că o instituţie de presă scrie despre un om politic nu trebuie să aibă nici o legătură cu implicarea instituţiilor statului în viaţa acelei instituţii de presă. Acest tip de comportament a existat în timpul unui regim prezidenţial de tristă amintire, când instituţii de presă ostile acestuia erau ţinta instituţiilor de forţă. Cer ca ministrul de Finanţe şi şeful ANAF să dea explicaţii imediat privind prezenţa inspectorilor ANAF în redacţia Rise Project. Vreau ca aceste explicaţii să fie publice".

(A.C.)

-----

Reprezentanţii Rise Project au anunţat că nota secretă anunţată, despre acţiunile Tel Drum, va fi publicată cu întârziere deoarece redacţia a fost vizitată "inopinat" de inspectorii Antifraudă.

Rise Project a scris pe Facebook: "Tocmai am fost vizitaţi la redacţie de inspecţia Antifraudă de la ANAF, control inopinat. Florin Tunaru, vicepreşedinte ANAF, a fost trezorierul PSD Teleorman şi asociat în Fundaţia pentru Politici Social Democrate cu Liviu Dragnea".

Rise Project susţine că DGPI, fosta DIPI, fosta "Doi şi-un sfert", a monitorizat "organizaţia Dragnea" înainte ca social-democraţii să decidă, în Parlament, că serviciul secret trebuie să treacă în subordinea absolută a ministrului de Interne, Carmen Dan, potrivit unor surse din presă.

Jurnaliştii au transmis că vor prezenta o "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", în care apar explicit numele lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şefi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului, respectiv ai celor două partide aflate la guvernare. În raport sunt cuprinse informaţii despre afacerile preşedintelui PSD, despre Tel Drum, despre "mijloacele frauduloase" în care s-au făcut în Teleorman afaceri de sute de milioane de euroconform Digi24.

"Nu există aşa ceva. Niciodată. E în Registrul Comerţului", a răspuns şeful PSD, întrebat de jurnalişti dacă deţine acţiunile Tel Drum, în procentent majoritar.

Potrivit sursei, întrebat şi de scoaterea DGPI de sub controlul premierului şi al CSAT, pentru a fi trecut sub controlul exclusiv al lui Carmen Dan, Dragnea a răspuns: "N-am scos eu asta".

În noiembrie 2016, Guvernul Cioloş a defiinţat DGIPI şi a înfiinţat Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI), ca structură sub control parlamentar, al cărei şef să fie numit de prim-ministru, la propunerea ministrului de Interne şi cu avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Prin modificările aduse în Parlament ordonanţei adoptate de Guvernul Cioloş, actuala majoritate a impus ca şeful DIPI să fie numit de ministrul de Interne, fără avizul CSAT, potrivit sursei citate.

Întrebat, după adoptarea modificărilor, despre motivul eliminării avizului CSAT, şeful PSD a răspuns: "Din câte îmi aduc aminte, SRI nu are nevoie de avizul CSAT-ului, şi nici SIE nu are nevoie de acest aviz. Atunci de ce să aibă nevoie de acest aviz? DGPI nu mai are competenţa de a strânge informaţii despre orice cetăţean, se ocupă doar de protecţia internă a cadrelor din ministerul de interne. Este un serviciu de informaţii departamental, nu este un serviciu de informaţii care acoperă pe orizontală toată societatea".

Legea de aprobare şi modificare a OUG 76/2016 a fost atacată de PNL la Curtea Constituţională, dar magistraţii CCR au respins sesizarea. Deocamdată, motivarea deciziei CCR din 24 mai nu a fost publicată în Monitorul Oficial, drept pentru care nici legea de modificare a OUG 76/2016 nu a plecat spre promulgare, fiind încă în vigoare ordonanţa adoptată de Guvernul Cioloş. În baza acestei ordonanţe, a semnat premierul Mihai Tudose decizia de numire în funcţia de director general al DGPI a colonelului Mihai Cristian Mărculescu din cadrul MAI.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "Bravo" pentru ANAF si guvernul PSD, anaf-ul sa ne spuna acum de unde au bani jurnalisti Rise Project sa se plimbe prin Brazilia , Costa Rica, etc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb