Rishi Sunak: "Nu există planuri imediate de a se trimite instructori militari britanici în Ucraina"

Rishi Sunak: "Nu există planuri imediate de a se trimite instructori militari britanici în Ucraina"

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 octombrie 2023

Nu există planuri imediate de a trimite instructori militari în Ucraina, a declarat duminică premierul britanic Rishi Sunak, revenind asupra comentariilor făcute de ministrul britanic al Apărării, care a sugerat că trupele ar putea efectua antrenamente în această ţară, informează news.ro.

Până în prezent, Marea Britanie şi aliaţii săi au evitat o prezenţă militară oficială în Ucraina pentru a reduce riscul unui conflict direct cu Rusia.

Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, care a fost numit în această funcţie luna trecută, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Sunday Telegraph că doreşte să trimită instructori militari în Ucraina, în plus faţă de instruirea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale.

La câteva ore după publicarea acelui interviu, Sunak a declarat că nu există planuri imediate de a se trimite trupe britanice în Ucraina.

"Ceea ce spunea secretarul apărării era că ar putea fi posibil ca într-o zi, în viitor, să facem o parte din această instruire în Ucraina", a declarat Sunak reporterilor la începutul conferinţei anuale a Partidului Conservator, de la Manchester.

"Dar este ceva pe termen lung, nu este vorba de aici şi acum. Nu există soldaţi britanici care vor fi trimişi să lupte în conflictul actual".

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat duminică faptul că orice soldat britanic care antrenează trupe ucrainene în Ucraina ar fi o ţintă legitimă pentru forţele ruseşti.

Marea Britanie a oferit cursuri de pregătire militară de cinci săptămâni pentru aproximativ 20.000 de ucraineni în ultimul an şi intenţionează să pregătească un număr similar în continuare.

În interviul acordat publicaţiei Sunday Telegraph, Shapps a declarat că există posibilitatea de a se oferi pregătire militară în Ucraina, după o discuţie de vineri cu şefii militari britanici.

Cu toate acestea, în discursul său de la conferinţa Partidului Conservator, Shapps nu s-a referit la comentariile sale anterioare, dar a declarat că războiul din Ucraina consumă arme şi oameni "într-un ritm îngrozitor", dar "trebuie să rămânem fermi" în susţinerea ţării în războiul său împotriva Rusiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb