Rishi Sunak numeşte un nou preşedinte al Partidului Conservator şi remaniază guvernul

M.C.
Internaţional / 7 februarie 2023

Rishi Sunak numeşte un nou preşedinte al Partidului Conservator şi remaniază guvernul

Prim-ministrul britanic, Rishi Sunak, l-a numit astăzi pe Greg Hands preşedinte al Partidului Conservator, după ce l-a demis la sfârşitul lui ianuarie pe predecesorul său, criticat pentru că nu şi-a făcut publice problemele cu fiscul, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această numire a antrenat o remaniere ministerială marcată de crearea a patru ministere, în contextul în care Rishi Sunak, la putere de puţin peste 100 de zile, este fragilizat de problemele guvernului său şi de o criză socială care se prelungeşte.

Greg Hands, care era din octombrie ministru al Comerţului internaţional, a fost numit ministru fără portofoliu, şi preşedinte al Partidului Conservator.

El va avea sarcina dificilă de a coordona campania partidului său - la putere de 13 ani şi ajuns la nivelul cel mai scăzut în sondaje - la viitoarele alegeri legislative, care urmează să aibă loc în mai puţin de doi ani.

Precedentul preşedinte al Partidului Conservator, Nadim Zahawi, a fost demis după ce s-a făcut vinovat de o "încălcare gravă a codului ministerial". El a ajuns la un acord de principiu cu fiscul în august 2022, pe când era ministru de finanţe al lui Boris Johnson, care a fost definitivat în luna următoare.

Potrivit presei, Nadhim Zahawi a reglementat problema cu fiscul, plătind, cu penalităţi, o sumă de aproape cinci milioane de lire sterline (5,7 milioane de euro).

"Guvernul trebuie să reflecte priorităţile poporului britanic şi să fie conceput pentru a le îndeplini. Aceste schimbări vor face ca echipele să se concentreze pe chestiuni care vor construi un viitor mai bun pentru copiii şi nepoţii noştri", a postat pe Twitter Rishi Sunak.

În urma remanierii ministeriale, Grant Shapps, care era din octombrie ministru al companiilor şi energiei, a devenit ministru pentru securitate energetică şi neutralitatea emisiilor de carbon.

La rândul său, Kemi Badenoch a preluat portofoliul afacerilor şi comerţului.

Michelle Donellan, care era ministru al culturii, a fost numită ministru pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie. În acelaşi timp, Lucy Frazer a devenit ministrul culturii, media şi sportului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sfarsitul Marii Britanii..........

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb