Rishi Sunak, premierul britanic: "Un strâns parteneriat între Londra şi Paris este esenţial''

D.T.
Internaţional / 10 martie 2023

Rishi Sunak, premierul britanic: "Un strâns parteneriat între Londra şi Paris este esenţial''

Premierul britanic, Rishi Sunak, a apreciat drept "esenţial" un "strâns parteneriat" între Regatul Unit şi Franţa, înainte de a fi primit astăzi de preşedintele Emmanuel Macron pentru primul summit franco-britanic din 2018, organizat după ani de tensiune, informează Agerpres.

"Istoria noastră îndelungată, vecinătatea noastră şi viziunea comună asupra provocărilor globale înseamnă că un parteneriat strâns între Regatul Unit şi Franţa nu este doar important, ci este esenţial", a declarat Rishi Sunak.

"În contextul în care ne confruntăm cu ameninţări noi şi fără precedent, este crucial să întărim bazele alianţei noastre pentru a fi pregătiţi să facem faţă provocărilor viitorului", a adăugat el.

Discuţiile "se vor concentra pe consolidarea parteneriatului nostru pentru a ataca provocările comune", potrivit sursei, care menţionează în special lupta împotriva imigraţiei ilegale.

Peste 45.000 de migranţi au traversat Canalul Mânecii în 2022, un record, în pofida diferitelor acorduri semnate între Paris şi Londra pe acest subiect. Guvernul britanic a prezentat marţi un proiect de lege prevăzând expulzarea rapidă a tuturor migranţii sosiţi ilegal în ţară şi interdicţia de a li se acorda azil.

Întrucât invazia rusă a Ucrainei reprezintă o provocare comună pentru primele două armate europene, Rishi Sunak şi Emmanuel Macron vor discuta, de asemenea, despre "consolidarea NATO pentru a ne proteja populaţiile" şi "consolidarea autoapărării Ucrainei atât în prezent, cât şi pe termen lung", potrivit sursei.

Pentru a sprijini Ucraina, cei doi ar urma "să se pună de acord pentru coordonarea livrărilor de arme către Ucraina şi pregătirea soldaţilor ucraineni".

Rishi Sunak şi Emmanuel Macron vor discuta, de asemenea, despre prezenţa ţărilor lor în regiunea Indo-Pacific.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu le-a profitat UE , au destabilizat din interior, au iesit acum vor sa destabilizeze din afara. Franta ar trebui sa stie ca daca vor sa fie sefi in UE, nu se fac parteneriate preferentiale pe langa UE. Sunak incearca dar vorba asteptata este "Mars d'aicea..." canta la alta masa !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb