RMGC va primi avizele pentru construirea barajelor din proiectul "Roşia Montană"

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 3 iunie 2010

"Roşia Montană Gold Corporation" (RMGC) va primi, în cel mai scurt timp, avizele necesare construirii barajelor Cetate şi Corna din cadrul proiectului "Roşia Montană". Prin hotărârea definitivă şi irevocabilă adoptată ieri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca Ministerul Mediului să elibereze imediat acordul de funcţionare în condiţii de siguranţă pentru cele două baraje, ara-tă un comunicat de presă al companiei.

Oficialii companiei au declarat: "Acest rezultat confirmă opinia imparţială a experţilor şi recunoaşte că proiectul nos-tru este unul viabil. Avem un proiect solid, care merită o evaluare corectă a tuturor com-ponentelor sale".

Comisia Naţională pentru Siguranţa Barajelor (CONSIB), formată din experţi români şi aflată în subordinea Ministerului Mediului, a aprobat, încă din aprilie 2007, documentaţia care a stat la baza emiterii acestor avize. Barajele Cetate şi Corna propuse de RMGC în cadrul proiectului minier de la Roşia Montană au fost proiectate de compania "Montgomery Watson Harza" din SUA, lider mondial în construcţia de baraje.

Dragoş Tănase, directorul general al RMGC a subliniat că, în proiectul Roşia Montană, compania a propus măsuri extrem de stricte de protecţie a mediului şi intervenţie în situaţii de criză, mult mai stricte decât standardele existente acum în Europa şi în România.

Oficialii RMGC afirmă că proiectul "Roşia Montană" aduce beneficii economice importante pentru ţara noastră, că va genera mii de locuri de muncă şi va aduce aproximativ 4 miliarde de dolari în economia noastră, respectând standardele europene de mediu şi contribuind la conservarea patrimoniului local.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Eu chiar nu inteleg de ce punem atatea obstacole in materializarea acestui proiect? Pentru aur? Zona este foarte poluata dupa ani de minerit abuziv. Chiar avem nevoie de cei de la Rosia Montana pentru a curata mediul si proteja populatia locala.

    Eu chiar ma bucur ca Gold Corporation incep sa-si obtina avizele. Cum nimeni nu e acolo sa vada efectiv ce fac ei pentru comunitatea locala, normal ca isi permit sa instige la injurii cu privire la ei. Ar trebui sa mergeti sa vedeti care este realitatea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb