ROBERT CAZANCIUC: ''Pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - o criză a încrederii''

G.U.
Politică / 7 septembrie 2020

''Pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - o criză a încrederii''

Criza SARS-CoV-2 a dus la o "criză a încrederii" în instituţii, apreciază preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, într-un mesaj video transmis în deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (RADR), potrivit Agerpres.

"Până de curând, societăţile democratice actuale lăsau impresia că rezonează din ce în ce mai slab cu ideile de identitate naţională, de drapel şi ţară, îmbrăţişând mai degrabă o perspectivă globalistă. Criza prin care trecem ne-a reamintit că trebuie să menţinem statele puternice. Fără state puternice, fără state capabile să stea pe propriile picioare şi fără parteneri internaţionali la care solidaritatea şi sprijinul reciproc sunt valori reale, avem doar forme fără fond. Din păcate, pe fondul crizei sanitare s-a adâncit şi o altă criză - este vorba de o criză a încrederii, care duce la pierderea legitimităţii instituţiilor", a afirmat Cazanciuc.

El s-a adresat, în acest context, corpului diplomatic român.

"Cred că misiunea dumneavoastră este să transformaţi dorinţa şi strigătul de ieri şi de azi al multora dintre români 'Vreau o ţară ca afară!' într-o Românie mai bună", a spus preşedintele interimar al Senatului.

În finalul intervenţiei sale, a prezentat macheta unei aeronave.

"Zilele trecute am primit vizita echipajelor care în urmă cu 10 ani au pilotat avioanele celui mai mare pod aerian de după cel de-al Doilea Război Mondial, care au adus acasă peste 700 de români din Tripoli. Am primit din partea lor acest Spartan, un cadou care vă aparţine deopotrivă şi dumneavoastră", a spus Cazanciuc personalului consular român.

RADR are loc, anul acesta, în mare parte online, din cauza pandemiei SARS-CoV-2, de luni până miercuri. Invitaţi ai evenimentului sunt ministrul Afacerilor Externe al Regatului Haşemit al Iordaniei, Ayman Safadi, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Republicii Coreea, Kang Kyung-wha, ministrul Afacerilor Externe al Regatului Spaniei, Arancha Gonzalez Laya, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

De asemenea, în cadrul RADR, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va transmite un mesaj video.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Da dracu barba jos ,ca să scapi de mutra aia de prost.Si pe urmă o sa faci politică. Ma uit la tine si la prostu de la justiție predoiu doi prosti din partide care nu au doctrina.sunteti niste jeguri fără bun simț. Oricum predoiu este făcut din l....Ba si adus de muscă în pi....da marsii. Să trăiască socrasu care fură fără număr.bine ca l-a luat pe Vasile avocatu si fac bani.Ba da prost si iar prost cu facultatea de drept ca predoiu nu am vazut.cand îi văd moaca încep să intru în sevraj.om mai imputit si nesuferit ca el nu am vazut.posibil ca masa sa uitat la ceausescu când la proiectat.LIBIDINOS!

    Cazanciuc dacă tu crezi despre tine că inspiri încredere înseamnă că s-a dus dracu sistemul de valori din lumea asta! Tu vezi doar greșeli la PNL iar PSD un partid imaculat. Păi clar îl prefer pe Hrebenciuc care nu făcea ca tine teorie dar avea totdeauna telefonul deschis pentru opozitie!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb