Rodipet va ataca decizia Registrului Comerţului de reînscriere a AVAS ca acţionar

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 iulie 2009

"Magnar Two", acţionarul majoritar al "Network Press Concept" SA, fosta Rodipet, va ataca cu recurs decizia Registrului Comerţului de reînscriere a AVAS ca acţionar, a declarat, ieri, directorul general adjunct al Rodipet Group, Florin Lungoci, agenţiei NewsIn.

"Decizia Registrului Comerţului este abuzivă. Din punctul meu de vedere este cel puţin ciudată pentru că ne-am îndeplinit obligaţiile contractuale. Avem depuse la AVAS toate documentele prin care noi am respectat obligaţiile contractuale. Vom ataca decizia prin recurs la Registrul Comerţului. Avem în spate două cabinete puternice de avocatură care se ocupă de acest lucru", a spus Florin Lungoci.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anunţat miercuri că urmează să numească un administrator provizoriu la "Network Press Concept" (fosta Rodipet) ca urmare a faptului că Oficiul Registrului Comerţului a admis cererea de reînscriere a Autorităţii ca acţionar cu un număr de 7.351.797 acţiuni, cu o valoare de 2,5 RON/acţiune, reprezentând 51% din capitalul social al acestei societăţi.

Potrivit AVAS, autoritatea a solicitat, în data de 1 aprilie 2009, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti (O.R.C.T.B.) reînscrierea Autorităţii ca acţionar la fosta S.C. Rodipet. Cererea a fost înregistrată la O.R.C.T.B în data de 16 aprilie 2009.

În cadrul dosarului format pe rolul O.R.C.T.B. a formulat cerere de intervenţie Magnar Two SRL , care a solicitat respingerea ca nefondată a solicitării formulate de AVAS.

În data de 2 iunie 2009, judecătorul delegat la O.R.C. a respins cererea de intervenţie, acordând termen pentru soluţionarea cererii formulate de AVAS în data de 16 iunie 2009. La acest termen, judecătorul delegat al ORC a rămas în pronunţare cu privire la cererea AVAS de reînscriere ca acţionar şi având nevoie de timp pentru a delibera, a amânat pronunţarea pentru data de 23 iunie 2009. În data de 23 iunie 2009, judecătorul delegat a amânat din nou pronunţarea pentru data de 30 iunie 2009.

În această perioadă, societatea s-a aflat, în monitorizarea postprivatizare a Autorităţii. Încetarea monitorizării postprivatizare nu se poate realiza decât în condiţiile prezentării tuturor dovezilor privind îndeplinirea integrală a obligaţiilor asumate prin contract. Rodipet a prezentat o parte din aceste dovezi cu întârziere foarte mare şi numai după solicitări repetate ale AVAS, motiv pentru care societatea este obligată la plata de penalităţi către Autoritate.

De asemenea, Colegiului Director al AVAS a hotărât înscrierea Autorităţii ca acţionar şi des­fiinţarea contractului de privatizare a Network Press Concept SA, fosta Rodipet

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb