Roibu rămâne director la "Oltchim", iar PCC SE are un nou administrator în CA

(Ş.C.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 aprilie 2009

O nouă rundă din războiul de gherilă dintre conducerea "Oltchim" Râmncu Vâlcea şi PCC SE, acţionarul minoritar al companiei, s-a des­făşurat cu ocazia Adunării Generale de la finele săptămânii trecute, când o majoritate de 72,99% din acţionarii prezenţi au decis menţinerea lui Constantin Roibu în funcţia de director general al companiei.

Propunerea de înlocuire a actualului director fusese introdusă pe ordinea de zi la solicitarea celor de la PCC SE, care au acuzat, în numărate rânduri, managementul defectuos al "Oltchim". Aceştia mai propuseseră şi introducerea unui sistem de administrare dualist, potrivit principiului că directorul general nu trebuie să facă parte şi din Consiliul de Administraţie al combinatului, însă acţionarii au votat împotrivă.

Astfel, Constantin Roibu a fost reales în funcţia de administrator al companiei, alături de Wojciech Zaremba, directorul de dezvoltare de la PCC SE, care l-a înlocuit pe fostul administrator Waldemar Preussner, şi de Constantin Nedelcu, Grigore Crăciunescu şi Constantin Istratoiu. Totodată, domnul Roibu a fost desemnat preşedinte al CA.

Adunarea Generală a mai oferit conducerii "Oltchim" prilejul să se răfuias­că cu acţionarul minoritar, în condiţiile în care 72,97% din cei prezenţi au votat pentru declanşarea acţiunii în răspundere împotriva lui Waldemar Preussner, fostul reprezentant al PCC SE în Consiliul de Administraţie de la combinatul vâlcean. De asemenea, acţionarii au împuternicit conducerea executivă şi Consiliul de Administraţie al "Oltchim" să acţioneze pe toate căile ca să contracareze acţiunile unor persoane sau ale unor companii care vizează defăimarea combinatului chimic.

"Oltchim" are o valoare de piaţă de 61,74 milioane de lei, potrivit preţului mediu de 0,18 lei/acţiune înregistrat pe 27 martie. Statul român deţine, prin intermediul Ministerului Economiei, 54,79% din companie, iar PCC SE are o participaţie de 12,15%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb