România condamnă decretele Kremlinului

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 27 august 2008

Recunoaşterea independenţei regiunilor georgiene separatiste Abhazia şi Oseţia de Sud, de către Rusia, prin decretele semnate, ieri, de liderul de la Kremlin, Dmitri Medvedev, reprezintă, în opinia diplomaţiei române, un act unilateral regretabil şi lipsit de temei legal.

"În legătură cu Decretele preşedintelui Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, din 26 august 2008, privind recunoaşterea independenţei Abhaziei şi Osetiei de Sud, Ministerul Afacerilor Externe reiterează importanţa capitală pentru stabilitatea şi securitatea regională a respectării principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, consemnate în Carta Naţiunilor Unite şi Actul Final de la Helsinki, între care respectarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale statelor", se arată într-un document de poziţie al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), remis redacţiei. Potrivit MAE, decizia Kremlinului reprezintă un "act unilateral regretabil şi lipsit de temei legal", fiind susceptibilă să afecteze şi mai puternic situaţia din zonă, precum şi perspectivele de reglementare durabilă a conflictelor din regiunea Caucazului.

Reprezentaţii MAE au precizat că România va acţiona, în continuare, ca stat membru al UE şi NATO, atât în cadrul organizaţiilor din care face parte, cât şi în plan bilateral cu statele din regiune, pentru reglementarea situaţiei din Georgia.

MAE a dat garanţii că, în relaţia cu Georgia, România va acţiona în conformitate cu cerinţa respectării depline a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale acestei ţări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ABHAZIA SI OSETIA DE SUD AU ACELASI DREPT CA SI KOSOVO . URMEAZA TRANSNISTRIA SI CRIMEA . POLITICIENII NOSTRII SA FIE FOARTE ATENTI LA SITUATIA CREATA . VINE IARNA SI GAZELE DIN RUSIA O SA LINISTEASCA EUROPA CARE VA INCEPE SA RECUNOASCA RIND PE RIND INDEPENDENTA CELOR DOUA STATE .

    1. mai lasa-ne cu vrajeli de astea! Romania a jucat pefect cartea nerecunoasterii Kosovo: la fel va face si in celelalte previzibile miscari ale muscalimii.Adica abhazia,osetia,transnistria,et c...Romania "i-a citit" pe rusi demult.De cand au pus picioarele lor imputite in Basarabia,Rusia ne tot abureste. Europa daca vrea gaz metan ,poate cumpara la pret mai mare cu cca 30% de pe piata libera .Gaz lichefiat are si Algeria si Libia si tarile din Golf.Si UK si Norvegia.Restul este o vrajeala KGB-ista...Panimaiesi,tolomacu le?!?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb