România devine membru al Alianţei Globale F-35

A.B.
Miscellanea / 21 noiembrie 2024

România devine membru al Alianţei Globale F-35

Lockheed Martin anunţă că Guvernul României a confirmat astăzi intenţia sa de a achiziţiona 32 de aeronave Lockheed Martin F-35 Lightning II de generaţia a cincea, prin semnarea unei scrisori de ofertă şi acceptare (LOA) în cadrul unei Vânzări Militare Externe a Guvernului SUA, conform unui comunicat emis redacţiei. Această decizie marchează o etapă semnificativă în strategia de apărare a României şi angajamentul acesteia de a menţine o forţă militară robustă şi avansată.

"Suntem încântaţi să primim România în alianţa globală F-35", a declarat generalul-locotenent Mike Schmidt, Director şi Ofiţer Executiv al Programului F-35 Joint Program Office. "Integrarea aeronavei F-35 Lightning II în cadrul Forţelor Aeriene Române va consolida semnificativ capacităţile de descurajare ale NATO, oferind avantaje strategice, operaţionale şi tactice de neegalat. F-35 Joint Program Office este dedicat continuării unei relaţii puternice cu România, asigurând o tranziţie de succes şi furnizând un sprijin extins pentru piloţi şi pentru cei care asigură mentenanţa aeronavelor, pe măsură ce avansăm împreună în acest mare proiect."

F-35 joacă un rol crucial în viziunea noastră privind securitatea secolului XXI, descurajând ameninţările şi perturbând planurile adversarilor. Prin însăşi prezenţa sa, F-35 sporeşte siguranţa naţiunilor care îl operează şi protejează libertatea din întreaga lume.

"De aproape 30 de ani, România şi Lockheed Martin sunt parteneri în domeniul apărării şi securităţii", a declarat Bridget Lauderdale, Vicepreşedinte şi Director General al Programul F-35 Lightning II, Lockheed Martin. "Achiziţia F-35 întăreşte şi mai mult securitatea naţională şi capacitatea de descurajare a României".

"Prezenţa în creştere a F-35 în toată Europa demonstrează descurajarea bazată pe alianţe şi pune bazele capacităţii de putere aeriană de următoarea generaţie a NATO şi a naţiunilor aliate," a declarat Mara Motherway, vicepreşedinte Strategie şi Dezvoltare a Afacerilor, Lockheed Martin.

F-35 oferă cea mai avantajoasă soluţie pentru România, combinând o capacitate operaţională fără precedent cu o reţea globală de suport accesibilă şi eficientă. Acest parteneriat promite progrese tehnologice, consolidând poziţia României în peisajul global al apărării. De asemenea, reprezintă un salt semnificativ în ce priveşte tehnologia de apărare şi colaborarea internaţională.

Avioanele F-35 ale Forţelor Aeriene Române se vor integra perfect cu flotele F-16 existente, sporind capabilităţile unice şi puternice ale fiecărei aeronave şi stabilind un profil de apărare robust. Anul trecut, Lockheed Martin şi guvernele României şi Ţărilor de Jos au înfiinţat Centrul European de Formare pentru F-16 (EFTC) în România. Parteneriatele existente la EFTC oferă instruire personalizată într-un ritm accelerat, asigurându-se că piloţii români sunt pe deplin pregătiţi pentru a-şi executa misiunile în siguranţă şi eficient.

F-35 este cel mai avansat avion de luptă conectat din lume, oferind capabilităţi de neegalat de generaţia a 5-a şi consolidând capacităţile de descurajare atât pentru SUA cât şi pentru aliaţii săi. Până în prezent, 20 de clienţi globali au ales F-35 pentru capabilităţile sale avansate şi conectate, cu scopul de a consolida securitatea secolului XXI, şi pentru a îmbunătăţi parteneriatele globale şi a stimula creşterea economică.

Peste 1.000 de avioane F-35 sunt operaţionale în prezent pe tot globul, acumulând peste 940.000 de ore de zbor. F-35 zboară din 33 de baze din întreaga lume, inclusiv din 10 naţiuni care operează aeronava pe teritoriul lor. Pe măsură ce adversarii avansează şi aeronavele din generaţiile anterioare îmbătrânesc, F-35 este esenţial pentru menţinerea dominaţiei aeriene pentru deceniile următoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb