România - obiectivul strategic al UniCredit din Europa Centrală şi de Est

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 mai 2005

România constituie acum obiectivul strategic din Europa Centrală şi de Est pe care Grupul UniCredit se va concentra cu prioritate pentru o achiziţie majoră pînă la sfîrşitul acestui an. Răsvan Radu, preşedintele executiv al băncii "UniCredit România", a declarat: "Beneficiem în continuare de susţinerea importantă a acţionarului nostru şi avem convingerea că ne vom îndeplini obiectivul de a ne plasa în topul primelor două-trei bănci din sistemul bancar românesc în următorii ani". UniCredit şi-a exprimat încă de la începutul acestui an interesul pentru a cumpăra Banca Comerciaă Română.

Acţionar majoritar al băncii UniCredit România cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde de euro şi avînd active totale de peste 265 miliarde de euro.

Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est ("New Europe") cu o reţea de peste 1.400 de unităţi bancare în cele 7 ţări din zona în care este prezent.

UniCredit mai este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cît şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

UniCredit Grup a achiziţionat Yapi Kredi din Turcia

Grupul UniCredit a achiziţionat pentru 1,16 miliarde euro Yapi Kredi, a patra bancă privată din Turcia după activele totale deţinute. UniCredit a preluat pentru moment 57,42% din acţiunile Yapi Kredi, prin intermediul Koc Holding AS, grup cu care deţine un parteneriat strategic în această ţară. Preţul estimat pentru 100% din acţiunile băncii Yapi Kredi este de peste 2 miliarde de euro (incluzînd valoarea de 1,16 miliarde euro pentru 57,42% din acţiuni). În urma acordului încheiat, după finalizarea procedurilor legate de piaţa de capital Grupul UniCredit va face o ofertă pentru a-şi creste participaţia. În urma acestei noi achiziţii, Grupul UniCredit şi-a consolidat poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est. Obiectivul strategic al Grupului UniCredit este situarea între primele bănci pe pieţele din regiune, aşa cum se întîmplă în Polonia, Bulgaria, Croaţia, Bosnia şi acum în Turcia. UniCredit are în continuare planuri de dezvoltare importante în această zonă care se vor materializa în noi proiecte de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb