România trimite în Republica Moldova încă un lot de 50.400 de doze de vaccin

J.P.
Internaţional / 26 martie 2021

România trimite în Republica Moldova încă un lot de 50.400 de doze de vaccin

România va trimite la Chişinău, la finalul acestei săptămâni, încă 50.400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din cele 200.000 promise în decembrie de către preşedintele Klaus Iohannis, relatează G4media.

"Vom trimite în acest weekend încă 50.400 de doze de vaccin către Republica Moldova. Ştiţi foarte bine, avem angajament de a trimite 200.000 de doze, trimitem încă 50.400 în acest weekend, deci lucrurile merg mai departe", a declarat premierul Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern de joi seara.

La sfârşitul lunii februarie, România a livrat Republicii Moldova primele doze de vaccin anti-COVID-19. Mai precis, 21.600 de doze AstraZeneca. În total, România va oferi Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19. România este unul dintre cei mai mari donatori de vaccinuri împotriva coronavirusului în Republica Moldova, alături de UE şi SUA.

Ajutorul României vine după ce preşedintele Maia Sandu a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul rus la Chişinău, Oleg Vaşneţov, cu care a discutat despre posibilitatea ca vaccinul rusesc Sputnik V să fie achiziţionat de către Republica Moldova.

"Subiectul prioritar acum este asigurarea accesului la vaccin eficient de cât mai multe tipuri pentru cetăţenii noştri. Am accentuat, din nou, ca şi în alte discuţii, că ne dorim să obţinem ajutor din partea Federaţiei Ruse pentru acces mai rapid la vaccinul Sputnik V, având în vedere necesitatea de a accelera procesul de vaccinare. Cu cât mai repede asigurăm accesul populaţiei la vaccin anti-Covid-19, cu atât mai repede avem şansa să revenim la normalitate şi să salvăm vieţile celor dragi", a declarat Maia Sandu.

Rusia nu a trimis până în prezent nicio doză de vaccin la Chişinău, iar contractul de 70 de milioane de lei moldoveneşti (circa 3,3 milioane de euro - n.r.) pentru achiziţia de vaccin al Guvernului de la Chişinău a ridicat foarte multe suspiciuni cum că ar dat cu dedicaţie pentru a fi adus vaccinul Sputnik V în Republica Moldova.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bravo! Un gest demn de respect!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb