ROMANIAN BUSINESS LEADERS: Colectarea taxelor şi contribuţiilor este esenţială

S.B.
Miscellanea / 21 decembrie 2021

Colectarea taxelor şi contribuţiilor este esenţială

Romanian Business Leaders susţine că România trebuie să impună măsuri de creştere a gradului de colectare a taxelor şi contribuţiilor la bugetul de stat, în paralel cu începerea procesului de digitalizare şi modernizare a ANAF, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În acest sens, măsura adoptată recent prin Ordonanţa de Urgenţă 130/2021, denumită în presă "trenuleţ", de incriminare penală a reţinerii la sursă a contribuţiilor fără plata acestora mai departe la bugetul de stat este binevenită. Considerăm că evaziunea fiscală este unul din cele mai grave fenomene de infracţiune economică cu care se confruntă România şi care împiedică susţinerea unui mediu economic corect, a unei competiţii oneste şi a unei economii sustenabile.

Măsurile care să contribuie la creşterea colectării taxelor şi contribuţiilor trebuie să vizeze în continuare reducerea decalajului la colectarea TVA, situat la cel mai ridicat nivel din Europa, iar îmbunătăţirea colectării impozitelor actuale în domeniile economice predispuse evaziunii ar trebui luate înainte de adoptarea oricăror măsuri de creştere a fiscalităţii, aşa încât contribuabilii corecţi să nu plătească pentru inabilitatea statului de a-i sancţiona pe cei incorecţi.

În paralel, considerăm că este esenţială începerea urgentă a procesului de digitalizare şi modernizare a ANAF, precum şi profesionalizarea interacţiunii acestei instituţii cu contribuabilii mici şi mari. România are nevoie de implementarea cloud-ului guvernamental, creşterea competenţelor digitale din administraţie şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor administrative în raport cu cetăţenii.

"Trebuie să trecem de la paradigma în care suntem azi, în care contribuabilii lucrează pentru ca statului să îi meargă bine, la aceea în care statul lucrează pentru ca viaţa contribuabililor să fie de calitate. În acelaşi timp şi noi avem datoria de a ne achita obligaţiile fiscale. Fără un comportament corect de ambele părţi, România nu va progresa", a spus Dragoş Petrescu, preşedinte RBL.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Degeaba colectam mult daca apoi risipim tot ceea ce colectam, cu greu si de pe urma unor munci grele (pentru ca la privat se munceste, nu se sta ca la stat).

    Putem realiza mai multe nu neaparat cu mai multi bani ci cheltuind mai eficient si contractand cantitati mai mari (kilometrii de autostrada mai multi) de aceeasi bani, sau aceleasi cantitati cu bani mai putini. Problema pentru politicieni este ca o astfel de abordare elimina capusarea bugetelor de catre firmele controlate sau sustinute de clanurile politice. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb