Românii au găsit noi metode de a economisi

G.D.
Companii / 30 martie 2023

Românii au găsit noi metode de a economisi

Tradiţia spune că orice român trebuie să poarte haine noi în ziua de Paşte, să-şi înfrumuseţeze gospodăria şi să pregătească şi cadouri de iepuraş, conform unui comunicat remis redacţiei. Odată cu apropierea sărbătorilor, tendinţa consumatorilor de a aloca un buget extra pentru cumpărăturile specifice perioadei s-a diminuat faţă de anii trecuţi. Pe baza inflaţiei în creştere, aplicată atât costurilor bunurilor uzuale, cât şi nivelului de trai, achiziţionarea articolelor la mâna a doua, mai ales în ceea ce priveşte hainele, a devenit o metodă de economisire pentru cumpărători.

Conform OLX, românii aleg din ce în ce mai des achiziţionarea produselor pre-loved, iar principalele categorii vizate de aceştia au fost: electronice şi electrocasnice, modă şi frumuseţe şi casă şi grădină. Acest comportament vine atât din raţiuni financiare, dar şi din raţiuni de mediu. De fiecare dată când un utilizator cumpără un produs OLX, acesta îşi reduce amprenta de carbon şi asigură un consum mai durabil pentru planetă. Tranzacţiile la mâna a doua OLX.ro au redus emisiile în România cu peste 1 milion de tone de CO2. Cumpărătorii sunt din ce în ce mai conştienţi de alegerile lor şi al impactului pe care îl au asupra mediului şi au optat pentru articole de îmbrăcăminte second hand ale unor branduri de lux, cel mai popular fiind Y3, urmat îndeaproape de Paul & Shark.

De asemenea, potrivit datelor OLX, cei mai mulţi utilizatori ai platformei au optat pentru produse electronice, dintre care modelul Iphone 13 Pro Max a înregistrat o creştere a cererii cu 10% faţă de luna precedent, subliniază sursa citată.

"Azi, mai mult ca oricând, încurajăm românii să facă alegeri informate în ceea ce priveşte cumpărăturile. Produsele pre-loved sunt mai prietenoase atât cu buzunarul, cât şi cu planeta. Mai mult, livrarea prin OLX vine cu un plus pentru consumatori, prin posibilitatea de a comanda din toată ţara, nefiind restricţionat de zona în care te afli, precum şi un cost preferenţial cu până la 44% mai mic pentru serviciile de livrare Fan Courier şi Poşta Română. Odată cu acestea, simplificarea întregului proces, precum şi utilizarea facilă a opţiunii de trimitere prin curier este benefică atât pentru vânzător, cât şi pentru cumpărător. Astfel, cumpărătorul poate utiliza butonul comandă cu livrare, fără a mai contacta vânzătorul, iar acesta din urmă, poate chema curierul direct din aplicaţie, odată ce acceptă comanda." explică Dragoş Matei, Senior Category Manager OLX.

În această perioadă, aspectul financiar contribuie la obiceiurile de cumpărare a românilor, iar pentru a veni în ajutorul consumatorilor, OLX a lansat un parteneriat cu Pago, aplicaţie prin care românii pot gestiona de la distanţă plata facturilor utilităţilor, precum şi alte servicii. Astfel, până pe 10 aprilie 2023, utilizatorii platformei de vânzare cumpărare, ce aleg să comande produse cu livrare prin OLX, intră în tragerea la sorţi pentru următoarele premii: puncte Pago în valoare de 50 Euro, puncte Pago în valoare de 500 Euro sau unul dintre marile premii: puncte Pago în valoare de 4000 Euro, un telefon mobil Apple iPhone 14 Pro Max sau o vacanţă de lux de 4000 Euro, într-o destinaţie la alegere, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Te doare mintea...produse "pre loved"

    Cat de snobi am ajuns ! 

    1. Zi sa mori tu ca nu ti-ai luat masina "pre iubita" de un neamt si femeie "pre iubita" de unul mai tanar :P

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb