Românii preferă destinaţiile exotice în vacanţa de iarnă din pandemie

Miscellanea / 16 decembrie 2020

Românii preferă destinaţiile exotice în vacanţa de iarnă din pandemie

Interesul românilor pentru vacanţa de iarnă pe plaje exotice a crescut cu 200% anul acesta, conform solicitărilor primite de agenţiile de turism. Pentru că nu există restricţii şi sunt destinaţii sigure în care se poate ajunge, în premieră, prin zbor direct, mii de români vor să-şi petreacă vacanţa dintre ani şi începutul lui 2021 în Maldive şi Republica Dominicană, conform unui comunicat trimis redacţiei.

,,Am introdus primul charter România-Maldive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări," a spus Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism - Divizia Turism Extern. ,,Am suplimentat două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă 6 chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor. Estimăm o creştere pe final de an cu 25% a vânzărilor, în contextul în care interesul pentru Maldive e cu 200% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2019."

Preţul mediu al unui sejur în perioada Revelionului este de 2.600 euro, iar în ianuarie tarifele pornesc de la 999 euro, cu un cost mediu de 1.600 euro de persoană. În acest preţ, sunt incluse transportul cu avionul dus-întors, taxele de aeroport, transferul la hotel, cazarea şi planul de mese alese de turist.

Punta Cana, charter accesibil românilor fără test COVID-19

Destinaţiile exotice solicitate în mod tradiţional în perioada ianuarie-februarie sunt Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic, Cuba. Anul acesta, din cauza restricţiilor, multe dintre acestea sunt inaccesibile, astfel încât, în afară de Maldive, cele mai cerute vacanţe la început de 2021 sunt în Republica Dominicană.

,,Republica Dominicană este cea mai populară destinaţie din Caraibe şi este potrivită tuturor categoriilor de turişti - atât cupluri, cât şi familii sau seniori, cu atât mai mult cu cât oferim, în premieră, zbor direct operat de Gulliv Air. Vom introduce 7 chartere în perioada ianuarie - martie, iar de la finalul lui octombrie vom relua plecările săptămânale până la finalul anului. Costurile încep de la 1099 Euro/ persoană şi includ zbor direct din Bucureşti, inclusiv taxe de aeroport, cazare 7 nopţi în hotel de 4, transferuri şi asistenţă turistică în limba română. În acest moment, nu există restricţii nici la sosire în Republica Dominicană şi nici la întoarcerea în România, nefiind necesar nici testul COVID-19", a spus Alexandru Mărginean, Manager General Karpaten Turism - Divizia Turism Extern.

În cazul în care, din cauza evoluţiei pandemiei, călătoriile rezervate nu vor fi posibile, agenţia va rambursa integral costul vacanţelor sau le va reprograma la o dată ulterioară sau într-o altă destinaţie aleasă de turist. Prin achiziţionarea asigurărilor medicale cu acoperire storno şi extensie pentru evenimente cauzate de COVID-19, sumele achitate pentru rezervare pot fi recuperate inclusiv în cazul îmbolnăvirii sau a izolării în urma contactului cu o persoană infectată.

Karpaten Turism este o agenţie turoperatoare din România, specializată în organizarea de pachete şi servicii turistice, atât pe plan local, cât şi peste hotare.

Agenţia a primit titlul de ,,Cea mai bună agenţie de Incoming din România" din partea TopHotelAwards în 2016, 2018 şi 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb