"Romar Medical" vrea să preia managementul a 12 spitale

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 4 martie 2011

Operatorul de servicii medicale "Romar Medical" vrea să preia în acest an managementul a 12 spitale din România, pe o perioadă determinată. Directorul medical al companiei, Liliana Hagicalil, a declarat: "Este o reţea de 12 spitale care intră acum în studiu. Sunt unităţi cu mare potenţial, dar au o problemă de conducere, pentru că managementul spitalelor private sau de stat rămâne în continuare o problemă. Nu oricine poate conduce o astfel de unitate. Noi pregătim o echipă de management de aproximativ 4-5 ani, am făcut inclusiv cursuri de management spitalicesc". Între cele 12 spitale sunt atât unităţi de stat, cât şi private, din Bucureşti şi provincie.

Potrivit doamnei Liliana Hagicalil, citată de Mediafax, managementul spitalelor va fi preluat pe o perioadă determinată, până la îndeplinirea obiectivului de creştere a calităţii serviciilor medicale: "Cred că la ora aceasta de mare interes este să mergă bine managementul spitalelor, pentru că spitalele sunt ultrasuficiente. Acest proces presupune un contract de management cu spitalul respectiv, cu indicatori clari de performanţă pe care noi trebuie să îi realizăm. Nu sunt niste contracte veşnice, când spitalul începe să mear-gă îl predai. Îl ai pe o anumită perioadă, în care trebuie să îl aduci pe o linie de plutire". Mulţi şefi din spitalele de stat sunt numiţi politic, iar în cazul unui management privat va fi înlăturată influenţa politică, apreciază Liliana Hagicalil.

Grupul Romar are în prezent 600 de angajaţi şi 200 de colaboratori. Compania a bugetat în acest an 12 milioane euro pentru extinderea activităţii, prin deschiderea unui spital, a unor policlinici, dar şi pentru achiziţii de unităţi medicale. În urma investiţiilor planificate pentru acest an, Romar se aşteaptă la o creştere a cifrei de afaceri cu 20-25% faţă de anul trecut, când a rulat aproximativ 10 milioane de euro. Profitul Romar a fost de 10-15% din cifra de afaceri în 2010, nivel estimat şi pentru anul în curs. Romar este controlat de familia Hagicalil, care deţine indirect 60% din acţiuni, restul aparţinând fondului de investiţii britanic RC2.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb