"Romcarbon" - modernizare din fonduri structurale

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 ianuarie 2011

Acţionarii companiei Romcarbon Buzău vor decide pe 21 februarie dacă societatea se va implica într-un proiect de modernizare evaluat la 8,48 milioane de euro (inclusiv TVA), o mare parte din finanţare urmând să provină din fonduri structurale.

Proiectul de investiţii "Modernizarea întreprinderii prin achiziţia de noi tehnologii de producţie, reprofilare, reabilitare şi extindere hală de producţie existentă", propus de administratorii companiei, a fost aprobat în cadrul programului de finanţare europeană POSCCE printr-o decizie a Ministerului Economiei, din luna decembrie a anului trecut. Valoarea finanţării nerambursabile urmează să fie de 3,25 milioane de euro, în timp ce contribuţia companiei, dacă şi acţionarii vor fi de acord, va fi de de 5,2 milioane euro, din care 687.800 euro în numerar şi 4,5 milioane euro credite bancare.

Acţionarii vor mai trebui să aprobe, de asemenea, contractarea unor credite necesare implementării proiectului, dar prelungirea cu 12 luni a creditelor scadente în acest an, cu menţinerea garanţiilor aferente. De asemenea, va fi supusă aprobării expunerea bancară a Romcarbon, în valoare de 23,1 milioane euro şi 508.900 lei, pentru exerciţiile financiare 2011-2012. Tot în februarie ar putea fi aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al firmei.

Cel mai important acţionar al Romcarbon este firma cu acţionariat taiwanez Living Plastic Industry, cu 32,85% din capital. În acţionariat se mai regăsesc Unitai International Corporation, cu 20,84%, şi fondul de investiţii Eastern Eagle Fund, cu 14,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb