Romgaz a finalizat achiziţia participaţiei Exxon în proiectul Neptun Deep

S.B.
Piaţa de Capital / 1 august 2022

Romgaz a finalizat achiziţia participaţiei Exxon în proiectul Neptun Deep

Romgaz a finalizat astăzi achiziţia participaţiei ExxonMobil în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

"S.N.G.N Romgaz S.A anunţă finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Tranzacţia finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiţionată de îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A şi vânzători. Toate condiţiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract" se arată în comunicatul Romgaz.

Directorul General al Romgaz, Aristotel Jude, consideră că proiectul Neptun Deep are o importanţă strategică pentru România în vederea asigurării securităţii energetice a ţării.

"Finalizarea cu succes a tranzacţiei este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă şi strategică pentru România în vederea asigurării securităţii energetice a ţării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinaţi să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru", a afirmat Jude.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Afirmația sau concluzia era alta !!!!!, cu cât a vandut statul român dreptul de exploatare a acelui perimetru si care este valiarea enormă pe care a platit-o același stat român pentru recuperarea dreptului de exploatare !!!!!. Diferența este enormă o alta mega - escrocherie prin care statul român, poporul român a fost escrocat de o sumă imensă de bani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, grație conducătorilor vânduți străinilor.

    1. este doar una dintre taxele de smeker platita de cei care conduc sa fie pastrati la putere . arunca cu banii de parca ar fi ai lor .

      Dante, trebuie sa intelegi ce s-a cumparat si ce a fost concesionat. Ar fi cum zici tu doar daca ai tu o bagheta magica care indica zacamintele fara nici o cheltuiala. In realitate Inseamna foraje si tehnologii care sunt f scumpe si doar cateva firme le au. Cheltuielile cu zacamantul sunt transparent e in actele OMW

      Nu numai dar... turcii care exploateaza in aceeasi zona spun ca e o zona muntoasa subacvatica cu denivelari si e foarte dificil de forat acolo chiar si pentru cei cu experienta. Americanii stiu ei de ce au dat vrabia din mana...pe bani multi catre Romgaz.

      Pe miliardul asta se ingramadesc deci :

      Politicieni americani ce au facut posibila tranzactia 

      cativa hoti autohtoni, ca deh, fara ei nu iesea combinatia 

      plus Exxon, ca ceva trebuie sa fi cheltuit si ei si sa-si scoata macar parleala. 

      Hahaha 

      Uite asa ar rade Hrebenciuc sau Nastase  

      Atata zbatere si zbucium, vizibil chiar si de unii ca Dantes, pentru cativa firfirei. Ptre Exxon oricum 1 mld reprezinta firfirei.

      treziti-va bai nene din teama asta de furaciuni de afara. Nimeni nu fura mai rau ca romanul.  

    daca centrala de la Iernut nu e gata si a inceput din 2016 oare cati zeci de ani va trebuie pentru gazul din mare

    1. Notiunea de "securitate energetica" e profund falsa atata timp cat companiile pot exporta tot gazul in Germania.

    OMV va lua o decizie de exploatare "pana la mijlocul lui 2023"...sau printre cuvinte, ori statul renunță la windfall tax 80% și se începe, ori la Paștele cailor...

    1. Corect! Marii noștri politicieni au dat ei noua lege offshore dar tot cu gândul la importurile din Rusia,, poate puțin mai bine decât pe vremea lui Dragnea , dar tot cu lăcomia procentului pentru buget! Posibil ca Omw sa nu mai investească ptr un profit mic și să meargă pe energia verde iar atunci statul o să rămână statut și cu banii luați!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb