Romgaz a finalizat astăzi achiziţia participaţiei ExxonMobil în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
"S.N.G.N Romgaz S.A anunţă finalizarea tranzacţiei de achiziţie şi transferul tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deţine 50% din drepturile dobândite şi din obligaţiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Tranzacţia finalizată astăzi, 1 august 2022, a fost condiţionată de îndeplinirea condiţiilor suspensive prevăzute în contractul de vânzare-cumpărare încheiat la data de 3 mai 2022 între S.N.G.N Romgaz S.A şi vânzători. Toate condiţiile suspensive au fost îndeplinite cu succes, în raport cu prevederile din contract" se arată în comunicatul Romgaz.
Directorul General al Romgaz, Aristotel Jude, consideră că proiectul Neptun Deep are o importanţă strategică pentru România în vederea asigurării securităţii energetice a ţării.
"Finalizarea cu succes a tranzacţiei este o realizare deosebită în portofoliul de business al Romgaz. Proiectul Neptun Deep are o însemnătate importantă şi strategică pentru România în vederea asigurării securităţii energetice a ţării noastre, mai ales în actualul context geopolitic. Suntem determinaţi să trecem la etapa de dezvoltare-exploatare în cel mai scurt timp, alături de partenerul nostru", a afirmat Jude.
1. Spuneți doar ce vreți.
(mesaj trimis de Dantes în data de 01.08.2022, 15:17)
Afirmația sau concluzia era alta !!!!!, cu cât a vandut statul român dreptul de exploatare a acelui perimetru si care este valiarea enormă pe care a platit-o același stat român pentru recuperarea dreptului de exploatare !!!!!. Diferența este enormă o alta mega - escrocherie prin care statul român, poporul român a fost escrocat de o sumă imensă de bani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, grație conducătorilor vânduți străinilor.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 15:59)
este doar una dintre taxele de smeker platita de cei care conduc sa fie pastrati la putere . arunca cu banii de parca ar fi ai lor .
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 16:02)
Dante, trebuie sa intelegi ce s-a cumparat si ce a fost concesionat. Ar fi cum zici tu doar daca ai tu o bagheta magica care indica zacamintele fara nici o cheltuiala. In realitate Inseamna foraje si tehnologii care sunt f scumpe si doar cateva firme le au. Cheltuielile cu zacamantul sunt transparent e in actele OMW
1.3. Nu numai (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 17:52)
Nu numai dar... turcii care exploateaza in aceeasi zona spun ca e o zona muntoasa subacvatica cu denivelari si e foarte dificil de forat acolo chiar si pentru cei cu experienta. Americanii stiu ei de ce au dat vrabia din mana...pe bani multi catre Romgaz.
1.4. 1 mld dolari? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de cristi în data de 02.08.2022, 07:21)
Pe miliardul asta se ingramadesc deci :
Politicieni americani ce au facut posibila tranzactia
cativa hoti autohtoni, ca deh, fara ei nu iesea combinatia
plus Exxon, ca ceva trebuie sa fi cheltuit si ei si sa-si scoata macar parleala.
Hahaha
Uite asa ar rade Hrebenciuc sau Nastase
Atata zbatere si zbucium, vizibil chiar si de unii ca Dantes, pentru cativa firfirei. Ptre Exxon oricum 1 mld reprezinta firfirei.
treziti-va bai nene din teama asta de furaciuni de afara. Nimeni nu fura mai rau ca romanul.
2. Iernutul nu e gata din 2016
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 16:43)
daca centrala de la Iernut nu e gata si a inceput din 2016 oare cati zeci de ani va trebuie pentru gazul din mare
?
2.1. Notiunea de "securitate energetica" (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 17:54)
Notiunea de "securitate energetica" e profund falsa atata timp cat companiile pot exporta tot gazul in Germania.
3. Pastele cailor...
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 17:21)
OMV va lua o decizie de exploatare "pana la mijlocul lui 2023"...sau printre cuvinte, ori statul renunță la windfall tax 80% și se începe, ori la Paștele cailor...
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.08.2022, 19:12)
Corect! Marii noștri politicieni au dat ei noua lege offshore dar tot cu gândul la importurile din Rusia,, poate puțin mai bine decât pe vremea lui Dragnea , dar tot cu lăcomia procentului pentru buget! Posibil ca Omw sa nu mai investească ptr un profit mic și să meargă pe energia verde iar atunci statul o să rămână statut și cu banii luați!