"Romgaz" a înregistrat un profit net de 975,3 milioane lei

RĂZVAN ZAHARIA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2015

"Romgaz" a înregistrat un profit net de 975,3 milioane lei

"Romgaz" (SNG) a obţinut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 975,3 milioane lei, cu 12, 4% mai mic faţă de perioada similară a anului trecut, conform unui comunicat de presă transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile totale ale societăţii au scăzut în primele trei trimestre cu 9,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 3,14 miliarde lei, în timp ce cheltuielile totale au ajuns la 1,9 miliarde lei, după o scădere de 5,7% faţă de anul anterior.

Conform reprezentanţilor companiei, cheltuielile de exploatare sunt mai mari comparativ cu cele programate, fiind afectate în principal cu ajustarea pentru deprecierea creanţelor comerciale în valoare de 187,9 milioane lei şi cu ajustarea parţială a imobilizărilor necorporale privind lucrările de explorare în Marea Neagră, în valoare de 133 milioane.lei.

Comparativ cu perioada similară a anului precedent, performanţele societăţii au fost afectate în principal de diminuarea cu 2,66% a cererii de consum de gaze naturale pe piaţa din România, potrivit raportului companie.

Producţia de gaze naturale în trimestrul al treilea a fost aproximativ egală cu cea aferentă perioadei similare din 2014, fiind cu 2,21% mai mică (1,35 miliarde mc în primele nouă luni din 2015, faţă 1,36 miliarde mc în primele trei trimestre din 2014).

Cantităţile de gaze nevândute au fost orientate spre depozitele de înmagazinare, arată reprezentanţii companiei.

Cifra de afaceri din primele nouă luni este de 2,93 miliarde lei, cu 10,8% mai mică faţă de perioada similară a anului anterior.

Realizarea unei cifre de afaceri mai mici comparativ cu perioada similară a anului trecut este legată, în general, de diminuarea cererii de gaze naturale la nivel naţional, iar în special, de limitarea consumurilor pentru o parte din clienţii care utilizează gazele la producerea de energie electrică, datorită capacităţii reduse de plată şi apariţia cu întârziere a reglementărilor legate de stocurile minime în depozite, mai arată reprezentanţii companiei.

Profitul net, EBIT şi EBITDA sunt mai mici comparativ cu perioada similară din 2014, perioadă în care au fost consemnate cele mai bune rezultate din istoria societăţii.

Profitul net pe acţiune, de 2,53 lei, înregistrat pe primele 9 luni ale anului 2015, va fi influenţat pozitiv de repartizarea din rezervele constituite în anii precedenţi în conformitate cu HG nr.168/1998 privind stabilirea cotelor de cheltuieli necesare dezvoltării şi modernizării producţiei de ţiţei şi gaze naturale, rafinării, transportului petrolier, mai arată reprezentanţii companiei.

În primele nouă luni ale anului 2015, Romgaz a înregistrat o producţie cu 93,4 milioane mc, cu 2,2% mai mică decât în aceeaşi perioadă din anul trecut, conform reprezentanţilor societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb