Romgaz amână din nou rezilierea contractului pentru termocentrala Iernut

A.I.
Piaţa de Capital / 3 iunie 2021

Romgaz amână din nou rezilierea contractului pentru termocentrala Iernut

Romgaz amână din nou rezilierea contractului de lucrări pentru termocentrala pe gaze de 430 de MW de la Iernut, de data aceasta până în 16 iunie, a anunţat astăzi compania printr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

La începutul lunii aprilie, Romgaz a trimis notificarea de reziliere a contractului de lucrări către consorţiul format din Romelectro şi spaniolii de la Durofelguera, din cauza neexecutării la termen a obligaţiilor contractuale. În data de 8 aprilie, conducerea producătorului de gaze naturale a suspendat notificarea de reziliere pentru o perioadă de 14 zile, la solicitarea executantului lucrărilor, iar de atunci a prelungit suspendarea notificării de patru ori.

"Decizia de prelungire a suspendării notificării de reziliere a contractului a fost luată că urmare a scrisorii executantului, înregistrată la Romgaz în data de 2 iunie, prin care se solicită o nouă prelungire a termenului de suspendare a notificării de reziliere, în scopul negocierii şi agreerii unei soluţii care să asigure finalizarea şi punerea în funcţiune a obiectivului de investiţii, în termen cât mai scurt posibil", se arată în raporul de astăzi de la BVB.

În cursul anului trecut au apărut o serie de neînţelegeri cu cei ce construiau centrala, care voiau mai mulţi bani, pe motiv că ar fi crescut costurile. De altfel, compania spaniolă Duro Felguera a început să aibă şi probleme financiare mari. Constructorii nu au mai lucrat şi astfel s-a ajuns la întârzieri, fiind prelungit termenul de finalizare de la trimestru la trimestru, conform hotnews.ro.

Romgaz a preluat termocentrala actuală de la Iernut în 2013 de la producătorul de energie termică Elcen pentru stingerea unei datorii de 653 milioane lei.

Statul Român, prin Ministrul Economiei, deţine 70% din producătorul de gaze naturale cu sediul în Mediaş, a cărui capitalizare bursieră este de circa 12,8 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Duro Felguera este in colaps financiar.

    Așteaptă ajutorul economic acordat de către Guvernul Spaniei în valoare de 40 milioane de€.Se încearcă resuscitarea companiei aflată în moarte clinică. 

    Romgaz ar trebui să fie curajoasă și să rezilieze contractul de construcție a centralei,cu cât se amână mai mult cu atât pierde timp prețios . Romgaz trebuie să activeze planul B, adică să treacă la negocieri cu altă companie mult mai serioasă.

    Compania Duro Felguera este parazitată de corupți,a avut parte de contracte suspectate de corupție. 

    1. D-LE Xyz , A-TI PUS AICI , PUNCTUL PE I !!! INSA !!! AM MAI SPUS EU , MAI DEMULT , O VORBA SACRA : O SPUN DIN NOU : CURVA , TRAGE LA ALTA CURVA !!! HOATA , TRAGE LA ALTA HOATA !!! CRIMINALUL , TRAGE LA ALT CRIMINAL !!! BORFASUL , TRAGE LA ALT BORFAS , etc , etc !!! CU ALTE CUVINTE , FIECARE TRAGE LA CINE SE POTRIVESTE !!! TOATE TREI ENTITATILE ASTEA , SANT DE ACELASI CALIBRU !!! IN CE SENS ??? NICI ROMGAZUL NU E MAI CINSTIT DECAT CELELALTE 2 ; CONDUCATORII LUI DE 30 DE ANI INCOACE , SANT NISTE INDIVIZI MARSAVI SI EXCROCI , CARORA NU LE PASA DE BANII COMPANIEI ; NU LE-A PASAT NICIODATA , SI NICI N-O SA LE PESE VREODATA !!! HAI , INTREABA-MA DE CE ??? TE ROG FRUMOS , TE IMPLOR !!! SA ZICEM CA M-AI INTREBAT !!! DE CE ??? SIMPLU !!! FIINDCA NU SANT BANII LOR PERSONALI !!! SANT BANII COMPANIEI , ADICA AI STATULUI ROMAN , ADICA PE SCURT , AI NIMANUI !!! TOATE COMPANIILE DE STAT DIN ROMANIA , SANT UN SAT FARA CAINI , UN TARAM UITAT DE TIMP !!! EXACT , CEEA CE LE CONVINE ACESTOR BORFASI DE CONDUCATORI AI LOR , VENITI S-AU ADUSI POLITIC , PREOCUPATI NUMAI DE FOLOASELE LOR PERSONALE , SI ATAT !!! SPUNEAI CA ROMGAZUL , PIERDE TIMP PRETIOS ??? DAR , CUI I-A PASAT VREODATA , DE TIMPUL SI DE BANII COMPANIEI ??? SI CUI AI PASA ??? ASTA SA TE INTREBI DUMNEATA , D-LE Xyz !!! LUCRARILE LA IERNUT , TREBUIAU SA FIE GATA , DE ACUM 1 AN SI JUMATATE !!! CINE , SI DE CE , A TARAGANAT ATAT ??? CINE E DE VINA ??? TOATE 3 , SANT DE VINA , IN EGALA MASURA !!! 3 DOAMNE , SI TOATE 3 !!! 3 FIRME , CU CONDUCATORI EXCROCI , SMECHERI , SI BORFASI !!! AICI , S-AU DAT PE SUB MANA , SPAGI PESTE SPAGI !!! S-AU PLATIT BANI GREI , PENTRU O MUNCA , CARE NU S-A EFECTUAT !!! DAR BANII S-AU DAT !!! ACUM , VOR ALTI BANI , IN PLUS !!! CA SA REUSEASCA SA TERMINE , ACEEASI LUCRARE !!! ACUM , S-AU BAGAT CU EXXON MOBILE !!! HABAR N-AU CE SA FACA !!! N-AU NICI O EXPERIENTA , IN FORAJE MARINE !!! PLUS CA , O SA SE RUINEZE , PLATINDU-LE AMERICANILOR , CAT NU FACE !!! PROBABIL CA , AU PLANUL DEJA FACUT , SA APELEZE LA COMANESCU , SI ALA ALT EXCROC INTERNATIONAL , IN MATERIE DE LUAT BANI DE LA FRAIERI , PENTRU SERVICIILE LUI !!! NU-I NIMIC , PLATESTE ROMGAZUL , SI NU SMECHERII LUI DE DIRECTORI POLITICI !!! CU REPERCURSIUNI VIITOARE , PENTRU DIVIDENDELE ACTIONARILOR MICI , SI DE BUNA CREDINTA , AI ACESTEI SOCIETATI !!!

      DE ASTA SANT DISPERATE PARTIDELE POLITICE , SI IN SPECIAL PSD-ul , SA NU PIARDA CONTROLUL LA SOCIETATILE DE STAT , SI NU SANT DE ACORD , NICI MACAR CU VANZAREA MINORITATA DE 10 - 15 % DIN ACTIUNI !!! STIU FOARTE BINE CA AICI , SANT NISTE VACI PLINE DE LAPTE , BUNE DE MULS !!! SI EVENTUAL , SI DE JUPUIT !!! ZAMFIR , SI AI LUI , AU BLOCAT IN SENAT , INCA DIN LUNA FEBRUARIE , LEGEA CARE PERMITEA LISTAREA MINORITARA LA BURSA !!! VOR NUMAI EI , TOT !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb