"ROMGAZ": Dividendul brut pe acţiune aferent exerciţiului financiar 2016, în valoare de 2,49 lei/acţiune, nu s-a aprobat

C.V.
Piaţa de Capital / 25 aprilie 2017

Dividendul brut pe acţiune aferent exerciţiului financiar 2016, în valoare de 2,49 lei/acţiune, nu s-a aprobat

Acţionarii Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" nu au aprobat, astăzi la prima convocare a întâlnirii în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor ("AGOA") dividendul brut pe acţiune aferent exerciţiului financiar 2016, în valoare de 2,49 lei/acţiune, nu s-a aprobat plata dividendelor cuvenite acţionarilor începând cu data de 26 iulie 2017, potrivit unui comunicat de presă publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Punctul a fost adoptat cu 269.823.080 voturi, reprezentând 85,0472% din totalul voturilor exprimate de acţionarii prezenţi, reprezentaţi, sau care şi-au exprimat votul prin corespondenţă.

Totodată, propunerea de repartizare a profitului net aferent exerciţiului financiar 2016 realizat de "Romgaz" şi participarea salariaţilor la profit, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 64/2001, nu au fost aprobate.

Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an a fost aprobat cu 314.678.667 voturi, reprezentând 100% din totalul voturilor.

În document se arată: "Se revocă din calitatea de administratori, membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz, domnii Dumitru Chisăliţă, Aristotel Marius Jude, Stoicescu Răzvan Florin, doamna Negruţ Aurora, ca urmare a expirării mandatelor în cursul lunii mai 2017. Prezentul punct este adoptat cu 298.271.267 voturi, reprezentând 96,3254% din totalul voturilor exprimate de acţionarii prezenţi, reprezentaţi, sau care şi-au exprimat votul prin corespondenţă, în conformitate cu prevederile art. 15 alin. 12 din Actul Constitutiv, coroborat cu art. 112 alin. (1) din Legea nr. 31/1990".

Bogdan Stan, Alexandru Chirilă, Gheorghe Gheorghe şi Virgil Metea au fost aleşi în funcţia de administratori provizorii ai Societăţii.

Situaţiile financiare anuale individuale pentru anul încheiat la 31 decembrie 2016 (situaţia poziţiei financiare la finalul perioadei, situaţia rezultatului global, situaţia modificării capitalurilor proprii, situaţia fluxurilor de trezorerie, note cuprinzând un rezumat al politicilor contabile semnificative şi alte informaţii explicative) întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS), pe baza Raportului administratorilor pentru exerciţiul financiar 2016 şi a Raportului auditorului independent Deloitte Audit S.R.L., asupra situaţiilor financiare individuale ale S.N.G.N. "Romgaz" au fost aprobate, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. o pakaleala pesedista

    prabusire maine pe bursoaca

    Dupa SNN si SNG urmeaza si AGA celorlalte societati de stat ce vor avea aceeasi soarta: respingerea propunerii de dividend. La SNN s-a votat totusi propunerea CA, nu s-a votat propunerea NN si FP care corespundea cumva cu solicitarea pesedeilor....

    Ce mizerie....asti pastreaza banii pentru fondul national de investii ultimul tun al psd in romania...cum dracu sa ai o bursa functionala cand tu stat incalci legile emise chiar de tine nu cu mult timp in urma: 90% din profit trebuia distribuit sub foma de dividente.ce stat e asta? Va intrebati de ce merge totul ca dracu, de ce avem o bursa nefunctionala, de ce nimeni nu baga banii in bursa si ii muta in masini si telefoane. cum dracu sa mai investesti cand cel ce ar trebui sa fie garantul legii te trage in teapa? ce sa mai zicem de firmele cu capital majoritar privat

    problema e de ce? sng nu are in plan investitii mari cu exceptia centralei iernut unde sunt rezerve suficiente? de ce?

    1. Vin cu alta propunere prin care sa distibuie si din rezerve...la SNN au refuzat din principiu propunerea FP...

      OUG 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome reglementeaza repartizarea unei cote de "minimum 50% varsaminte la bugetul de stat sau local, in cazul regiilor autonome, ori dividende, in cazul societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor cu capital integral sau majoritar de stat".  

      La SNN au respins propunerea FP si SNN care cereau mai putini bani fata de ceea ce s-a vehiculat initial?

      Nu prea inteleg.... Vor veni acum sa aprobe un dividend suplimentar nu de 1 leu ci de 2 sau 3 sau cat? 

      ...propunerea FP si NN...

      Vin cu alta propunere prin care sa distibuie si din rezerve...la SNN au refuzat din principiu propunerea FP...

      OUG 64/2001 privind repartizarea profitului la societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome reglementeaza repartizarea unei cote de "minimum 50% varsaminte la bugetul de stat sau local, in cazul regiilor autonome, ori dividende, in cazul societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor cu capital integral sau majoritar de stat".  

      misha pesedistu de la snn o sa fie bagat shi la sng

    ce inseamna la prima convocare?mai urmeaza una?comunicat tipic romanesc,rusine

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb