Romgaz şi Liberty Galaţi au încheiat un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea unor proiecte comune de tip "greenfield"

S.B.
Companii / 10 iunie 2020

Romgaz şi Liberty Galaţi au încheiat un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea unor proiecte comune de tip "greenfield"

Societatea Naţională de Gaze Naturale "ROMGAZ" S.A. Medias şi LIBERTY GALATI S.A. au convenit, astăzi, să încheie un Memorandum de Înţelegere care are în vedere înfiinţarea unei societăţi în comun, de tip "joint venture", în perspectiva dezvoltării unor proiecte de investiţii de tip greenfield ("de la zero"), respectiv dezvoltarea unei unităţi de producere a energiei electrice pe baza de gaze naturale ("CCGT") şi a unor unităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile, folosind atât tehnologii eoliene cât şi fotovoltaice.

Prin acest Memorandum de Înţelegere, cele două companii sunt de acord să lucreze împreună în adevăratul spirit al parteneriatului pentru a se asigura că există o abordare unită şi receptivă cu privire la implementarea proiectelor de investiţii, ce vor putea fi finanţate atât din capitaluri proprii, cât şi din surse externe prin compania de tip "joint venture" care va căuta să atragă fonduri europene prin intermediul mecanismului de finanţare "Green Deal" şi/sau prin intermediul schemelor de finantare disponibile în România.

Perioada de implementare a acestor proiecte de investiţii va fi cuprinsă între 3.5 şi 4 ani, în care ambele companii vor coopera şi vor depune eforturi comune pentru ca proiectele de investiţii să devină realitate şi un model de bună practică în economia românească.

Adrian Volintiru, director general ROMGAZ, a declarat: "Acest parteneriat este un exemplu pentru România. Continuăm astfel priorităţile ROMGAZ din strategia de dezvoltare pe termen lung prin care ne dorim sa diversificăm lanţurile de valorificare a gazelor naturale la nivel superior. Investiţia este una importanta la nivel naţional şi reprezintă un prim pas de poziţionare a României pe harta Europei în producţia de oţel verde. Astfel de investiţii duc la dezvoltări pe orizontala a multor sectoare economice şi implicit o motivaţie pentru ROMGAZ să amplifice programele de explorare-producţie."

Sanjeev Gupta, Preşedintele Executiv al Alianţei G.F.G., a declarat: "Pe baza acordului pe care le-am semnat astăzi cu Romgaz, vom putea livra energia competitivă pe termen lung, necesară susţinerii acestui proiect fascinant, de a produce la Galaţi oţel cu o amprentă redusă de carbon. Nu am nicio îndoială că acest proiect va avea un mare succes şi va pune Galaţiul pe hartă, nu doar în Europa, ci la nivel global, ca o unitate de fabricare a oţelui cu conţinut scăzut de carbon, durabil, pentru o nouă epocă, construită pentru generaţiile următoare."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. misto ... teava de oteluri speciale in apa Marii Negre dupa gaz, baietii ! ...

    si otel pentru vase de stocare gaze  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb