"Rompetrol" iese din afacerea producţiei şi furnizării energiei termice

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 15 februarie 2011

Grupul Rompetrol a decis, la finele lunii ianuarie, să pună capăt afacerii producţiei şi furnizării de energie termică şi să-şi concentreze operaţiunile în domeniul principal de activitate - rafinarea şi distribuţia produselor petroliere.

Compania petrolieră şi-a cesionat, pe 27 ianuarie 2011, acţiunile deţinute la Rominservices Therm, principalul furnizor de energie termică din oraşul Mangalia, firmei constănţene C&C Wealth Management, deţinută de omul de afaceri Cătălin Ciupercă.

Întrebaţi de ziarul BURSA care au fost motivele pentru care Rompetrol a luat această decizie, reprezentanţii companiei ne-au declarat: "Măsura face parte din strategia Grupului Rompetrol de a-şi concentra operaţiunile în domeniul principal de activitate, rafinarea şi distribuţia de produse petroliere.

Sperăm că investiţiile realizate de Grup din 2003 până în prezent pentru eficientizarea şi reabilitarea sistemului de producţie şi distribuţie de apă caldă menajeră şi agent termic al oraşului Mangalia vor fi dezvoltate în continuare de noul acţionar".

Reprezentanţii Rompetrol au mai precizat că în urma tranzacţiei, noul acţionar şi-a asumat respectarea prevederilor contractuale care decurg din parteneriatul cu autorităţile din Mangalia, urmând să preia totodată inclusiv cei 118 angajaţi ai societăţii.

Compania "Rominservices Therm" a fost înfiinţată în 2002, printr-un parteneriat public-privat între Rominserv şi Consiliul Local Mangalia.

Grupul Rompetrol, prin Rominserv - antreprenorul general şi Rompetrol, a deţinut, până la momentul cesiunii acţiunilor, aproximativ 66% din capitalul social al societăţii.

"Rominservices Therm" a realizat, din 2003, până în prezent, investiţii din fonduri proprii de circa 2,7 milioane dolari, societatea având în gestiune 33 de centrale şi puncte termice din Mangalia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb