Rompetrol Industrial Park - viitor "Ecopark"

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iunie 2007

Rompetrol Industrial Park Năvodari - companie membră a Grupului Rompetrol, va dezvolta în următorii 2 ani o serie de proiecte de mediu specifice parcurilor eco-industriale europene. Un prim demers: depunerea unei scrisori de intenţie pentru a deveni unul dintre partenerii programului "Ecoparks", iniţiat de Universitatea catolică din Leuven şi Universitatea din Ghent (Belgia). Propunerea a fost trimisă guvernului flamand şi urmează să fie analizată în câteva luni. Alte două parcuri industriale şi-au exprimat intenţia de a lua parte la acest proiect: Parcul Industrial Boruta din Lodz (Polonia) şi Parcul Industrial Carfil din Braşov.

Partenerii "Ecoparks" vor participa timp de doi ani la elaborarea unei politici de protecţie a mediului, economisind resurse, energie şi bani. Toate aceste măsuri vor crea locuri de muncă şi vor scădea impactul asupra mediului în zonele în care activează respectivele parcuri industriale.

"Parcurile ecologice reprezintă un model de simbioză economică şi ecologică între firmele care populează un parc industrial. În funcţionarea actuală a Rompetrol Industrial Park există deja proiecte caracteristice unui parc ecologic - avem câteva firme care reciclează plastic, şi atunci putem spune ca privim participarea la acest proiect ca pe o dezvoltare în această direcţie. Intenţionăm să dezvoltăm un parteneriat cu primăriile din Năvodari şi Corbu pentru a pune în practică experienţa pe care o vom dobândi şi în regiunea în care suntem prezenţi astfel încât, în viitorul apropiat, să ne putem prezenta ca un adevărat ecoparc", declară Bogdan Buzdugan, directorul Rompetrol Industrial Park.

Programul "Ecoparks" şi-a stabilit, deja, câteva ţinte: elaborarea unui ghid al criteriilor de bază pentru conformarea parcurilor industriale noi sau a celor existente la categoria parcurilor eco-industriale, precum şi aplicarea acestor reguli unui parc industrial existent sau planificat în ţările partenere. Viitorii participanţi vor disemina rezultatele proiectului prin metode specifice (ateliere, seminarii, etc.), invitând şi alte parcuri industriale din Polonia, România şi alte ţări europene să aplice aceste principii.

Rompetrol Industrial Park Năvodari oferă spaţiu şi oportunităţi de dezvoltare a afacerilor pe o suprafaţă de 50 ha situată pe platforma Rompetrol Rafinare Constanţa. Parcul este destinat, în principal, investiţiilor industriale, iar în ultimii doi ani toate halele de aici au fost modernizare de Rominserv - antreprenorul general al Grupului. Datorită unei bune colaborări cu Rompetrol Rafinare - furnizorul de utilităţi al parcului industrial, clienţii beneficiază şi de preţuri mai bune la energia electrică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb