Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia

F.D.
Piaţa de Capital / 13 mai 2024

Rompetrol Rafinare a finalizat revizia generală a rafinăriei Petromidia

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a început procesele de repornire a instalaţiilor de producţie din rafinăria Petromidia Năvodari, după finalizarea în grafic a lucrărilor de mentenanţă, recertificare şi modernizare a unităţilor. Instalaţiile vor intra etapizat în fluxul de producţie, urmând să ajungă la capacitate optimă în cel mai scurt timp, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Astfel, compania a terminat cu succes o nouă revizie generală a celei mai mari rafinării din România, în programul agreat şi transmis tuturor acţionarilor, la începutul lucrărilor pornite în data de 8 martie.

"Revizia generală din acest an a avut un grad de complexitate foarte ridicat, cu mai multe programe de modernizare, menite să ne sprijine obiectivele operaţionale şi pe cele de siguranţă. Au fost mobilizate cele mai relevante companii din industrie care activează în regiune şi, prin eforturile colegilor noştri din Rompetrol Rafinare şi Rominserv, repornim în condiţii optime unul dintre principalii piloni ai stabilităţii energetice din România", a declarat Florian Daniel Pop, Directorul General al Rompetrol Rafinare.

Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), care s-a asigurat că toate proiectele, indiferent de dimensiune şi importanţă operaţională, au fost executate de subcontractori, conform cerinţelor beneficiarului reviziei - Rompetrol Rafinare.

"Specialiştii Rominserv au fost pe teren zi de zi, timp de aproape două luni şi au supervizat fiecare acţiune întreprinsă de companiile subcontractate. În spate este o muncă laborioasă care a început la finalul reviziei din 2022. O revizie generală presupune eforturi şi investiţii majore, pe care noi trebuie le coordonăm în graficul impus de contextul de piaţă, care are nevoie de o rafinărie funcţională la capacitate ridicată", a completat Daniel Brînzoi, Director General al Rominserv.

Proiectele de dezvoltare implementate în cadrul reviziei au necesitat o investiţie de circa 85 de milioane de dolari. Printre cele mai notabile sunt cele care au vizat înlocuirea reactoarelor din instalaţia de Hidrofinare Motorină, modernizarea şi schimbarea unor componente şi subansamble din Fabrica de Hidrogen, respectiv instalaţia de Cocsare Întârziată. La acestea se adaugă şi finalizarea lucrărilor de reconstrucţie a instalaţiei de Hidrocracare Blândă (MHC).

Lucrările au fost executate cu sprijinul a peste 30 de companii subcontractate din România şi din alte ţări europene, cu expertiză vastă în proiecte de asemenea anvergură. Pe tot parcursul reviziei, reprezentanţii acestor companii au avut întâlniri operaţionale şi de protecţia muncii cu specialiştii din Rompetrol Rafinare şi Rominserv, în acord cu politicile de siguranţă şi securitate ale Grupului KMG International.

Revizia generală a rafinăriei Petromidia reprezintă o măsură obligatorie şi necesară implementată de Rompetrol Rafinare, cu o ciclicitate de 4 ani, menită să asigure un grad ridicat de siguranţă, atât instalaţiilor tehnologice, cât şi angajaţilor de pe platformă.

Realizarea reviziei generale din Petromidia a fost finalizată cu succes, în ciuda contextului fiscal neprielnic, în care Rompetrol Rafinare, dar şi alte entităţi ale Grupului KMG International, sunt vizate de suprataxări care scad competitivitatea de business a companiilor.

Cu toate acestea, Rompetrol Rafinare crede în crearea unui cadru favorabil pentru viitoare investiţii în capacităţile de producţie, în cazul în care o potenţială dezvoltare a activelor operaţionale se va dovedi viabilă.

Pe tot parcursul reviziei, din stocuri proprii şi cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG International (Rompetrol), compania a asigurat necesarul de carburanţi de pe piaţa internă şi a onorat livrările de produse petroliere, conform contractelor comerciale aflate în vigoare.

În 2024, Rompetrol Rafinare vizează procesarea a circa 5 milioane de tone de materii prime, din care să obţină randamente ridicate şi volume mari de produse albe - 2,19 milioane de tone de motorine, respectiv 1,34 milioane de tone de benzine.

Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Iar o sa le fie afectat "profitul"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb