Romsilva - venituri de 2,44 miliarde lei

T.I.
Miscellanea #Mediu / 25 aprilie 2019

Romsilva - venituri de 2,44 miliarde lei

Bugetul de venituri şi cheltuieli al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri, 24 aprilie, fiind prevăzute venituri de 2,44 miliarde de lei şi cheltuieli de 2,35 miliarde de lei, conform unui comunicat de presă al regiei publicat, astăzi, Redacţiei noastre.

În bugetul aprobat, au fost alocate sume mai mari, comparativ cu anul trecut, pentru investiţii în construirea şi reabilitarea drumurilor forestiere şi a lucrărilor de corectare a torenţilor, în regenerarea, îngrijirea şi protecţia pădurilor proprietatea publică a statului, reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate, precum şi în lucrări de înfiinţare a perdelelor forestiere de protecţie.

Astfel, pentru construirea şi reabilitarea drumurilor forestiere, Romsilva va investi, în acest an, 155,12 milioane lei, în creştere cu aproximativ 40% faţă de anul trecut.

Sunt prevăzute a fi executate lucrări la 697 de obiective de investiţii cu o lungime totală de 3.093 de kilometri, din care 320 de kilometri drumuri noi.

Pentru lucrările de regenerare a pădurilor, Romsilva va investi în acest an 192,48 milioane de lei, o sumă în creştere cu 15% comparativ cu anul trecut.

În cursul celor două campanii de împăduriri va fi regenerată o suprafaţă de 12.615 hectare fond forestier, din care 7.935 de hectare prin regenerări naturale şi 4.680 de hectare prin regenerări artificiale, prin lucrări de împăduriri, urmând a fi plantaţi peste 27 de milioane de puieţi forestieri.

De asemenea, pentru lucrările de amenajare a pădurilor proprietatea publică a statului vor fi investite 32 de milioane lei, iar pentru măsurile de protecţie a pădurilor, alte 23 de milioane lei.

Din surse proprii, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va investi 68 milioane de lei în pepinierele silvice, centrele de producţie, hergheliile de stat, amenajări vânătoreşti şi piscicole, precum şi achiziţia de utilaje moderne, pentru sporirea gradului de mecanizare şi a productivităţii muncii.

În acest an, Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva va aloca un buget de 30 milioane de lei pentru administrarea celor 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a Muzeului Cinegetic al Carpaţilor 'Posada'.

De la Bugetul de stat, Romsilva va beneficia în acest an de alocarea a 33,28 milioane de lei pentru înfiinţarea de perdele forestiere de protecţie, fiind realizate deja până în acest moment lucrări de împăduriri pe o suprafaţă de peste 13 hectare.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România, din acestea, 2.471.053 hectare, adică aproape 80%, deţin certificarea managementului forestier în sistem internaţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb