Romstal Leasing propune soluţii de finanţare noi pentru companii

C.P.
Bănci-Asigurări / 28 noiembrie 2010

Romstal Leasing IFN SA, membru al KBC Lease Group, a decis să dezvolte soluţii de finanţare pe segmentul de piaţă corporate, destinate marilor companii. Noua abordare presupune structuri mai complexe de finanţare, adaptate nevoilor clienţilor şi vizează active cu valori de peste 500.000 euro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Unul dintre proiectele de mari dimensiuni la care a participat Romstal Leasing a fost finalizat, în luna octombrie, de Satu Mare Park Development (SMPD), parte a grupului Belgian Willemen Groep. Investiţia a vizat construcţia unei fabrici de producţie de structuri metalice din oţel pentru construcţii industriale, cu o capacitate de 2,500 tone/lună. În acest proiect, Romstal Leasing a refinanţat costurile de achiziţie a liniilor şi echipamentelor de producţie prin intermediul unei tranzacţii de sale&lease back în valoare de 1,200,000 euro. Fabrica este amplasată strategic în comuna Acâş din judeţul Satu-Mare, la 20 de km de Satu Mare şi în vecinătatea graniţelor cu Ungaria şi Ucraina.

"Romstal Leasing a decis să exploreze noi segmente de piaţă în acest an şi ne-am orientat spre dezvoltarea proiectelor companiilor medii şi mari, cu finanţări mai complexe, ce au ca obiect active specifice cu o valoarea mai ridicată. Semestrul al doilea al anului 2010 înseamnă pentru Romstal Leasing dezvoltarea activităţii de finanţare prin lansarea de noi produse destinate companiilor" a declarat Ionuţ Lucian Grama, Directorul de vânzări & marketing al Romstal Leasing IFN SA.

Romstal Leasing a dezvoltat o serie de produse pe care le adaptează în funcţie de necesităţile de finanţare ale clienţilor; printre acestea: leasing-ul pentru finanţarea echipamentelor, inclusiv a liniilor de producţie, leasing-ul imobiliar destinat exclusiv anumitor sectoare, precum şi produsul de sale&lease back ca o alternativă la creditul bancar de orice tip.

"În ultima perioadă, piaţa destinată finanţărilor corporate a trecut printr-o comprimare firească, însă mult mai redusă decât piaţa destinată întreprinderilor mici şi mijlocii sau persoanelor fizice. În plus, ponderea acestui segment va creşte cu siguranţă în anii următori, în condiţiile în care profilul de risc al clienţilor de tip corporate este mai confortabil şi mai stabil pe termen mediu", a adăugat directorul de vânzări & marketing al Romstal Leasing IFN SA, Ionuţ Lucian Grama.

În ţara noastră, pe segmentul finanţărilor corporate principalul actor este sectorul bancar, companiile de leasing având o prezenţă mai redusă pe acest segment, acestea fiind axate pe finanţările şi produsele de leasing tradiţionale.

Romstal Leasing este cunoscută drept o companie care se adresează preponderent pieţei de retail, prin prisma categoriilor de bunuri finanţate şi standardizării produselor oferite. Noua direcţie abordată de companie pe segmentul corporate vine să completeze portofoliul de produse oferite de Romstal Leasing, lucru care va duce la dezvoltarea activităţii în continuare în funcţie de ritmul pe care dinamica viitoare a pieţei îl va impune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb