Romtelecom atenţionează părinţii cu privire la pericolele pe care cei mici le întâlnesc pe Internet.

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 28 mai 2008

Un studiu naţional , realizat de Romtelecom în parteneriat cu UNESCO în rândul elevilor, relevă faptul că majoritatea covârşitoare a copiilor navighează adesea pe Internet nesupravegheaţi, putând cădea victime infracţionalităţii. 45% dintre copiii intervievaţi de Romtelecom au recunoscut că au transmis date personale despre ei pe Internet. În acelaşi timp, într-un studiu online realizat tot de Romtelecom şi adresat părinţilor, numai 8% dintre aceştia au declarat că puştii lor au postat date personale pe site-uri web.

Mai mult de jumătate dintre elevii chestionaţi nu au niciun părinte alături când utilizează Internetul, în vreme ce 38% sunt secondaţi de părinţi doar uneori. 46% dintre respondenţi primesc mesaje pe e-mail de la persoane pe care nu le cunosc, iar 22% dintre aceştia chiar răspund acestor mesaje. Cei mai mulţi dintre elevii intervievaţi sunt adolescenţi cu vârste cuprinse între 11 şi 15 ani (62%).

"Plecând de la aceste date îngrijorătoare şi fiind conştienţi de faptul că Internetul o să fie accesibil din ce în ce mai multor copii, am gândit împreună cu Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România site-ul www.internetsigur.ro, un instrument de lucru dedicat atât celor mici, cât şi părinţilor şi educatorilor preocupaţi de securitatea puştilor în lumea virtuală", spune Cristina Popescu, director relaţii publice, Romtelecom. "Părinţii şi profesorii sunt încurajaţi să se implice şi să fie atenţi la modul în care cei mici folosesc datele personale ca să interrelaţioneze în mediul virtual", adaugă ea.

"Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APC România) şi Centrul European al Consumatorilor din România au găsit în Romtelecom un partener de încredere care are aceeaşi viziune ca şi noi atunci când vine vorba de promovarea unui Internet sigur pentru copiii noştri. Prin Internet Sigur APC România crede că ne apropiem de atingerea obiectivului de a conştientiza riscurile la care sunt expuşi copiii în spaţiul virtual şi a modalităţilor în care părinţii şi cadrele didactice pot avea un rol activ în diminuarea acestui risc", declară

Costel Stanciu, preşedinte APC România.

În acest fel, ei află informaţii importante despre mediul virtual şi învaţă să utilizeze corect resursele oferite de acesta. Site-ul a fost dezvoltat ca un proiect comun al Romtelecom şi al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor din România - APC România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb