ROPAT 2022:  Urmează cele mai mari investiţii din România pentru Transportul Public

F.D.
Miscellanea / 11 octombrie 2022

Urmează cele mai mari investiţii din România pentru Transportul Public

În perioada următoare sunt prevăzute cele mai mari investiţii din sectorul românesc al transportului public, fie că vorbim de dezvoltarea reţelelor şi logisticii de autobuze, trenuri, metrouri, toate programele de finanţare încurajând mobilitatea verde, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, ultimii ani au schimbat transportul şi mobilitatea, iar progresele în digitalizare au creat terenul potrivit pentru soluţii performante, conectivitate şi automatizare. Priorităţile instituţiilor europene ne indică direcţia către un transport sustenabil, durabil şi rezilient, dar şi acţiuni concrete pentru reducerea impactului asupra mediului.

În acest context, Asociația Română pentru Smart City organizează "Reuniunea Operatorilor, Producătorilor şi Autorităţilor din Transportul Public" (ROPAT), în perioada 27-28 octombrie 2022, la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Transportul Public în România - Radiografia Industriei Mobilităţii

Oraşele româneşti pot avea parte de schimbări radicale în ceea ce priveşte transportul public. Radiografia Industriei Mobilităţii va fi dezbătută în cadrul primului eveniment major, dedicat transportului public din România, ROPAT 2022.

Cluj Napoca achiziţionează autobuze autonome, Iaşi-ul are autobuze electrice, Braşovul se mândreşte cu autobuzele electrice care au parcurs un total de peste 2.000.000 de km, cumulând o reducere de aproximativ 1.600 de tone de dioxid de carbon, 70 de tone de oxizi de azot (NOx), 30 de tone de monoxid de carbon, 10 tone de hidrocarburi şi 1,4 tone de particule (PM 2,5; PM 10 etc). Turda este primul oraş din România cu transport public 100% electric, iar cele 20 de autobuze electrice care compun flota societăţii TUP - Transport Urban Public Turda, achiziţionate cu fonduri europene sunt dotate cu camere de supraveghere video, aer condiţionat, rampe speciale pentru persoanele cu dizabilităţi şi sistem E-Ticketing, arată sursa citată.

Capitala investeşte în transport, Societatea de Transport Bucureşti (STB SA) având în acest moment în derulare contractul de furnizare cu finanţare prin Fondul European POR, a unui număr de 100 tramvaie noi şi a 100 autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, iar cu finanţare prin Administraţia Fondului de Mediu, a 100 troleibuze cu autonomie. Investiţiile viitoare includ printre altele şi achiziţia de panouri fotovoltaice ce vor fi amplasate pe autobazele şi depourile STB SA cu finanţare prin POIM, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb