Ropharma şi-a stabilit un plafon de creditare de 11 milioane de euro

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 28 ianuarie 2013

După vânzările recente, Mihai Miron şi-a redus deţinerea în Ropharma la 63,5% din acţiuni.

După vânzările recente, Mihai Miron şi-a redus deţinerea în Ropharma la 63,5% din acţiuni.

Acţionarii companiei braşovene Ropharma au aprobat săptămâna trecută un plafon maxim al creditelor curente de 11 milioane de euro, acesta urmând să fie garantat cu stocurile societăţii, creanţele şi cu ipoteci asupra imobilelor societăţii. De asemenea, acţionarii au aprobat încheierea de către Ropharma, în calitate de co-debitor a contractelor de credit ale companiei Teo Health pentru împrumuturile la termen de cel mult 1,5 milioane de euro pe termen de şapte ani şi respectiv a creditelor curente de cel mult 0,5 milioane de euro. Teo Health este compania care controlează Spitalul "Sf. Constantin", unde Ropharma deţine o treime din acţiuni, alături de omul de afaceri Cristian Teodorescu şi Floriean Firu, vicepreşedinte al SIF Transilvania.

Acţionarii firmei braşovene au mai aprobat şi ratificarea contractării unui credit de investiţii de peste 150.000 de euro pentru achiziţionarea unei autoutilitare de marfă.

Compania este controlată de omul de afaceri braşovean Mihai Miron. Acesta a vândut în noiembrie încă 3% din titlurile Ropharma Braşov. Pentru cele 8,75 milioane de acţiuni pe care le deţinea prin intermediul companiei Rimia Investment Limited, Miron a încasat 5,5 milioane de lei, adică mai mult de 1,2 milioane de euro. Miron a mai vândut şi în luna iunie un pachet de 2,5% din acţiunile Ropharma pentru care a încasat circa un milion de euro.

Miron ar putea viza prin aceste tranzacţii de vânzare creşterea free-float-ului companiei (acţiuni libere la tranzacţionare - n. red.) şi atragerea în acţionariat a unor fonduri de investiţii, obiective pe care şi le-a propus odată cu promovarea Ropharma la prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti.

În ultima perioadă în acţionariatul dis­tribuitorului de medicamente şi-au făcut apariţia mai multe fonduri de inves­tiţii, printre care fondurile de pensii ale ING, care au ajuns să controleze la finalul anului trecut 5,5% din acţiunile Ropharma.

După vânzările recente, Mihai Miron şi-a redus deţinerea în Ropharma la 63,5% din acţiuni, el deţinând controlul indirect prin mai multe vehicule de investiţii înregis­trate în SUA şi Cipru, respectiv Rimia Investments, Arrow Pharmaceuticals şi Add Pharmaceuticals.

În ciuda creşterii afacerilor, profitul distribuitorului de medicamente s-a redus în primele nouă luni ale anului cu 39,5%, la 5,2 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb