Rottaprint a înregistrat o cifră de afaceri de 35 milioane euro în 2023

F.D.
Companii / 5 martie

Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint

Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint

Rottaprint, tipografie producătoare de etichete autoadezive şi ambalaje flexibile în România, companie de familie cu acţionariat 100% local, a înregistrat o cifră de afaceri de 35 mil. euro în 2023, în creştere cu 10% faţă de anul anterior. Totodată, firma şi-a consolidat poziţia pe pieţele din Germania şi Ungaria, principalele pieţe internaţionale la nivel de business, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, în 2023, Rottaprint s-a concentrat pe creşterea competitivităţii şi consolidarea ariilor de activitate, precum şi pe reducerea impactului asupra mediului a produselor, prin investiţii în valoare totală de 2 mil. euro. Aproximativ 75% din suma alocată a fost destinată achiziţiilor de echipamente, în timp ce 20% pentru logistică şi 5% pentru software.

"Anul 2023 a avut un început incert, cu multe provocări de depăşit, însă ne-am concentrat pe creşterea calităţii produselor noastre şi satisfacţia clienţilor. Iar acest lucru s-a confirmat şi prin rezultatele unui studiu realizat anul trecut, peste 92% dintre clienţi recunoscând calitatea serviciilor noastre. Într-un mediu dominat de presiunea asupra costurilor, am observat totuşi o atenţie crescută asupra sustenabilităţii, venită, mai ales, din partea companiilor din retail şi industria alimentară", a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.

Rottaprint a tipărit 136 milioane de metri liniari anul tecut, iar domeniile predominante din care au venit clienţii companiei au fost industria alimentară, vinuri şi băuturi alcoolice, respectiv sănătate şi suplimente alimentare.

Pentru anul curent, planurile de dezvoltare ale tipografiei includ consolidarea poziţiei pe pieţele din Germania şi Ungaria, unde Rottaprint este prezentă din 2009, respectiv, 2013, fiind principalele ţări de export, care cresc organic de la an la an. De asemenea, în 2024, tipografia are un buget de investiţii de 1,8 milioane euro, 75% din el fiind alocat echipamentelor şi infrastructurii.

"Anul acesta ne vom concentra pe integrarea în fluxul de producţie a investiţiilor tehnologice realizate în 2023 şi vom continua să investim în dezvoltarea unor soluţii care să ne ajute în eficientizarea timpului de operare pentru fiecare etapă de producţie, de la pregătirea pentru tipar, la finsare şi livrare. Astfel, ne concentrăm în continuare pe automatizare şi eficientizare", adaugă directorul general Rottaprint.

Potrivit reprezentanţilor Rottaprint, în prima parte a anului, piaţa pe care activează se va echilibra, iar preţurile se vor stabiliza. De asemenea, compania preconizează un interes mai mare din partea brandurilor pentru produse mai complexe şi sustenabile, de exemplu, etichete care se pot spăla (washable), finisări soft touch sau etichete antifurt inserate sub eticheta autoadezivă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb