Rus-Savitar a finalizat proiectul de modernizare a fabricii de mobilier tapiţat

G.S.
Companii / 30 ianuarie 2014

Producătorul de mobilier Rus-Savitar anunţă finalizarea proiectului de extindere şi modernizare a fabricii de mobilier tapiţat, inaugurând astăzi noua unitate de producţie din Dudeştii Noi, judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul de extindere şi modernizare a început în iulie 2012 şi a fost co-finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice 2007-2013.

Jumătate din investiţia pentru extinderea capacităţii de producţie a fost asigurată prin accesarea de fonduri nerambursabile, proiectul constând în construcţia unei hale de producţie în suprafaţă de 7.286,95 mp şi dotarea acesteia cu 651 echipamente, linii tehnologice şi softuri de specialitate de ultimă generaţie. Lucrările au fost finalizate cu trei luni mai devreme faţă de data previzionată în proiect, anunţată iniţial pentru mai 2014, conform sursei citate.

Valoare investiţiei este de 23.504.901,57 lei, din care 8.067.923,595 lei reprezintă fonduri europene nerambursabile.

"În urma extinderii capacităţii de producţie, la finalul anului 2013 s-a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 18 procente faţă de momentul demarării proiectului, din care 15% reprezintă cifra de afaceri obţinută din activitatea de export, iar estimarea pentru anul 2014 este ca cifra de afaceri a companiei Rus-Savitar să înregistreze o creştere de până la 28%", a declarat Cristian Rusu, director general Rus-Savitar.

Compania menţionează că noua fabrica este funcţională din luna mai 2013 şi este dimensionată pentru o producţie de 10.000 de produse de mobilier tapiţat pe lună, de 5 ori mai mult decât capacitatea de producţie existentă înainte de dezvoltarea sectorului de mobilier tapiţat.

În noua fabrică de producţie au fost angajate până în acest moment 235 de persoane, urmând ca în prima jumătate a anului 2014 numărul angajaţilor să crească până la 320.

Linia de producţie de mobilier tapiţat se adaugă altor 5 linii complet automatizate de producţie de mobilier din pal, toate localizate în parcul logistic de 100.000 mp din Dudeştii Noi, Timiş din care suprafaţa construită reprezintă 56.000 mp, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb