Rusia a pus-o pe lista persoanelor căutate pe premierul Estoniei, Kaja Kallas

S.B.
Internaţional / 13 februarie

Rusia a pus-o pe lista persoanelor căutate pe premierul Estoniei, Kaja Kallas

Poliţia rusă i-a pus pe lista persoanelor căutate pe premierul Estoniei, Kaja Kallas, pe secretarul de stat eston, precum şi pe ministrul culturii din Lituania, potrivit bazei de date a Ministerului rus de Interne, informează news.ro.

Rusia a emis un aviz de căutare pe numele premierului estonian Kaja Kallas, potrivit anunţului postat marţi pe site-ul Ministerului de Interne, într-o nouă ilustrare a tensiunilor dintre Kremlin şi statele baltice.

Kaja Kallas este urmărită penal în Rusia într-un "caz penal", se arată în anunţ, care nu precizează de ce infracţiune sau contravenţie este acuzată. Secretarul de stat estonian Taimar Peterkop face, de asemenea, obiectul unui aviz de urmărire, la fel şi ministrul culturii din Lituania, Simonas Kairys.

Secretarul de stat în Estonia este şeful unui birou guvernamental care se ocupă de punerea în aplicare a deciziilor politice şi are în subordine echivalentul Monitorului Oficial.

O sursă de securitate rusă, citată sub anonimat de agenţia de presă de stat TASS, a declarat că cei doi oficiali estonieni şi ministrul lituanian sunt urmăriţi penal pentru "distrugerea şi deteriorarea monumentelor (în onoarea) soldaţilor sovietici" din cel de-al Doilea Război Mondial.

Marţi, Kremlinul i-a acuzat de ostilitate faţă de Rusia din cauza viziunii lor asupra istoriei relaţiilor bilaterale. "Aceşti oameni sunt responsabili de decizii care reprezintă de facto o insultă la adresa istoriei, sunt oameni care desfăşoară acţiuni ostile împotriva memoriei istorice, împotriva ţării noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat: "Acesta este doar începutul. Crimele împotriva memoriei eliberatorilor lumii de nazism şi fascism trebuie să fie urmărite penal", a spus Zaharova.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb