Rusia afirmă că noul ajutor al SUA pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front

F.D.
Internaţional / 22 aprilie

Rusia afirmă că noul ajutor al SUA pentru Ucraina nu va schimba situaţia de pe front

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA nu va produce o schimbare fundamentală pe câmpul de luptă, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează dpa.

"Desigur, banii şi armele furnizate de acest pachet de ajutor nu vor duce la o schimbare în această dinamică", a declarat Peskov pentru agenţia de presă Interfax.

În schimb, va duce la mai multe victime ucrainene şi la mai multă distrugere, a mai spus el.

Peskov a acuzat Statele Unite că s-au îmbogăţit prin intermediul ajutorului cu arme pentru Ucraina - repetând o critică exprimată duminică de adjunctul ambasadorului rus la ONU, Dmitri Polianski.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un pachet mult aşteptat de 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia. Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, şi apoi semnată de preşedintele Joe Biden.

Kremlinul a criticat dur, de asemenea, o altă propunere legislativă la Washington: confiscarea planificată a proprietăţilor ruseşti din SUA. Acestea sunt acţiuni ilegale, a mai spus Peskov.

"În consecinţă, ele vor deveni obiectul unor contramăsuri şi litigii juridice", a anunţat el.

În plus, o astfel de expropriere ar prejudicia interesele economice ale SUA, deoarece mulţi investitori se vor gândi de două ori înainte să investească acolo în viitor, a mai spus Peskov.

Rusia a revendicat luni cucerirea unui sat aflat la sud-vest de oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, un nou avans al armatei ruse împotriva trupelor ucrainene aflate în dificultate.

Ministerul rus al Apărării a declarat într-un comunicat că a "eliberat" satul Novomikhailivka, situat la circa 30 de kilometri de Doneţk, nu departe de Vuhledar, un oraş la intersecţia fronturilor de sud şi de est, pe care Rusia încearcă să-l cucerească de doi ani.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Peste 150 de mii de militari antrenati de NATO. 50 de miliarde oferite de catre UE . 61 de miliarde oferite de catre SUA .Dizlocarea unui numar semnificativ de militari ucrainieni aflati in linia a doua actiune ce va fi preluata de catre militarii NATO .Cresterea imediata a PIB ului oferit NATO dupa alegerile europarlamentare ce mareste forta NATO cu cel putin 30 de procente .Pozitionarea in Romania si Polonia a unor baza NATO ce au si capacitati nucleare .Pierderea alegerilor de catre Trump .Noutatile absolute in materie de tehnologie militara ,noul scut de aparare aeriana European acolo unde si Elvetia isi anunta participarea impreuna cu sanctiunile ce deja au slabit Rusia ne arata cine este cistigatorul.

    Ukraina este kaput …

    1. Desigur.. urmeaza ruzzia.

      In curand,rusii vor incepe GENOCIDUL in UKRAINA. Romania,este si ea in vizorul rachetelor rusesti. Ce fericiti vor fi romanii cand TERORISTUL de la MOSCOVA,se va hotara sa inceapa ARATUL in ROMANIA cu RACHETE. Si iata cum al treilea RAZBOI MONDIAL,bate la usa in doar cateva SAPTAMANI. Cred ca dupa ce UKRAINA o sa inceapa sa loveasca TERITORIUL RUSESC cu noile arme primite,TERORISTUL PUTIN,o sa dea cu bombe atomice in UKRAINA care va duce si la DISTRUGEREA ROMANIEI. In curand ,pesimistii si AUROLACII care vor RAZBOI,o sa imi dea DREPTATE.!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb