Rusia anunţă că a respins o ofensivă majoră ucraineană

Rusia anunţă că a respins o ofensivă majoră ucraineană

S.B.
Internaţional / 6 iunie 2023

Rusia anunţă că a respins o ofensivă majoră ucraineană

Actualizare - Ministrul britanic al Apărării raportează o "creştere substanţială" a luptelor în Ucraina în ultimele 48 de ore

Ministerul britanic al Apărării a raportat marţi o "creştere substanţială a luptelor în numeroase sectoare pe frontul" din Ucraina în ultimele 48 de ore, relatează dpa, conform agerpres.ro.

Această creştere se referă şi la "zonele relativ liniştite din ultimele luni", a scris ministerul pe Twitter, în actualizarea sa zilnică a informaţiilor despre războiul din Ucraina.

În comunicat nu au fost oferite detalii şi nici nu s-a precizat dacă luptele erau legate de o contraofensivă ucraineană aşteptată împotriva trupelor ruse care au ocupat o mare parte din ţară.

Ministerul britanic a raportat, de asemenea, că disputa dintre grupul paramilitar rus Wagner şi armata rusă a atins un "nivel fără precedent".

"Pentru prima dată, şeful Wagner, Evgheni Prigojin, a susţinut că armata a folosit forţa în mod deliberat şi letal împotriva unităţilor Wagner. În urma unei altercaţii, Wagner a reţinut probabil un comandant de brigadă al armatei ruse", se mai arată în comunicatul ministerului britanic, relatează agerpres.ro.

---

Actualizare : Şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat marţi drept "elucubraţii" bilanţurile privind pierderile ucrainene revendicate de Moscova, care a afirmat că a respins două ofensive majore în două zile, informează AFP, conform agerpres.ro.

"Nu sunt decât nişte elucubraţii", a declarat Prigojin într-un mesaj pe Telegram.

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de mare anvergură, duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis "peste 1.500 de militari ucraineni" şi a distrus "28 de tancuri".

La rândul său, guvernul ucrainean a revendicat cuceriri teritoriale lângă oraşul distrus de lupte Bahmut, în estul Ucrainei, însă a relativizat amploarea acţiunilor sale ofensive şi nu a furnizat niciun bilanţ.

Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o zi este "un adevărat masacru", a ironizat şeful grupului Wagner, luându-l pese picior pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. "De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând", a ironizat Prigojin.

Evgheni Prigojin este un obişnuit al declaraţiilor sarcastice împotriva Statului Major rus, pe care îl acuză în special că nu furnizează destule muniţii oamenilor săi din Wagner, care au fost în prima linie în luptele din jurul Bahmut, potrivit agerpres.ro.

Actualizare : Comandantul forţelor terestre ale Ucrainei, Oleksandr Syrskyi, afirmă că forţele ucrainene "înaintează" în apropierea localităţii Bahmut, anunţă Al Jazeera.

-------

Actualizare : Rusia susţine că Ucraina lansează atacuri majore; Kiev consideră că aceasta este dezinformare.

Oficialii de la Moscova au susţinut că forţele ucrainene fac un efort major pentru a sparge liniile defensive ruse în sud-estul Ucrainei pentru a doua zi consecutiv, luni, informează "Los Angeles Times", precizând că autorităţile de la Kiev nu au confirmat atacurile şi au sugerat că afirmaţia este o manevră de dezinformare rusă.

Vladimir Rogov, un oficial instalat de Kremlin în provincia Zaporizhzhia, din sud-estul Ucrainei, parţial ocupată, a declarat că luptele au reînceput acolo în dimineaţa de luni, după ce apărarea rusă a respins avansul ucrainean din ziua precedentă.

Rogov a susţinut că "inamicul a lansat un atac în forţă şi mai mare decât ieri". Noua încercare de a sparge linia frontului era "mai amplă şi organizată", a spus el, adăugând: "Un război este în desfăşurare".

Comentariile lui Rogov au venit după ce Moscova a pretins, de asemenea, că a dejucat atacuri ucrainene ample în regiunea estică Donetsk, una dintre cele patru regiuni pe care preşedintele Vladimir Putin le-a revendicat ca teritoriu rusesc în toamna trecută şi pe care le controlează parţial.

Ministerul rus al Apărării a pretins că a respins un asalt "la scară largă" duminică în cinci puncte din provincia Donetsk.

Afirmaţiile nu au putut fi verificate independent, iar oficialii ucraineni nu au confirmat niciun atac, dar rapoartele au alimentat speculaţii că o mare operaţiune terestră ucraineană ar putea fi în curs de desfăşurare ca parte a unei contraofensive anticipate. (M.S.)

------

4 iunie: Forţele ruse au respins duminică dimineaţă "o ofensivă de mare anvergură" a armatei ucrainene în Donbas, a anunţat Ministerul rus al Apărării, informează news.ro.

"În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă majoră în cinci sectoare ale frontului în direcţia sudului regiunii Doneţk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit", a precizat ministerul.

La ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri, a adăugat ministerul rus.

Un video postat de minister pe Telegram arată ceea ce se menţionează că ar fi vehicule blindate ucrainene filmate din aer, fiind distruse de forţele ruse. Potrivit Reuters, ministerul susţine că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucrainen şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule bllindate.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Fanii razboiului in culmea fericirii,

    mai multe arme ,mai multi SOLDATI MORTI, 

    iar PACEA nu cumva sa intre in discutie,

    ce lume minunata FARA PACIFISTI 

    1. fiecare soldat sovietic mort în Bakhmut a ajutat la cucerirea a 48 cm. :)))))))

      Fanii războiului sunt și propagandiști sovietici, Razzia trimițând carne de tun pe front DEGEABA!!!! :))))))) 

    Daca rusi parasesc teritoriul ukrainei in secunda doi va fi pace . Ce trebuie sa faca ukraina ? Sa le zica rursilo e bine ca ne-ati invadat tara ? E bine ca ati ocupat jun sfert de ukraina . Renuntam la ce ati furat hai sa facem pace . Nu cred ca se poate . Rusii trebui zdrobiti precum usturoiul si alungati peste granita . Dupa ce rusii vor fi fugariti din ukrina inclusiv din crimeia se pot demara tratative de pace . Pana aunci ukraina trebuie aprovizionata cu arme si munitie masiv!

    1. Ce trebuia sa faca Ukraina? Sa implementeze acordurile de la Minsk, mai trolule fara cunostinte. Sa nu mai extermine minoritatea rusa din estul tarii.

      Ii invit pe votantii aur cu simpatii pro rusia sa se mute in rusia . Aici votam USR SI SUNTEM PRO NATO SI PRO UE

      "rusi parasesc teritoriul ukrainei in secunda doi va fi pace"

      afirmatie total irrelevanta si neadevarata, 

      PACEA va fi daca USA adica NATO,poate pune armele.rachetele la hotarul Rusiei, 

      adica Ucraina sa fie primita in NATO,dar ce e asa de greu de inteles,

      domnilor  

      Multi habarnisti are usr,e un aur mai cu studii,dar care nu reusesc sa vada padurea din cauza copacilor!

      Propagandiștii sovietici sunt doldora de cunoștințe. :)))))))

      Ucraina trebuie să-și curețe teritoriul de ruși. :)))))) 

      Dar Ucraina este periferia Rusiei,

      ce ar fi ca Ucraina si Rusia sa se UNEASCA

      Dar de ce imparti tara in AUR si USR. cei care nu voteaza astfel ( nu ca ar fi prea multe variante) nu exista? De ce trebuie politizat orice subiect?....

    Ukraina nu trebuie crezuta.

     

    MikaelValterss 

    Former officer Swedish Armed Forces/Air Defence, former defence politician and chief of staff Sweden Democrats. 

     

    Scrie ca: 

    NEWS up date SOUTHEAST FRONT VREMIVKA SALIENT LATE AFTERNOON JUNE 5 

    Continued ukrainian attacks but limited progress besides Novodonetske who was taken an hour ago. Leopard tanks was present during the attack in Novodonetske. During the day UkrAF units has continued attacking the same positions as yesterday on the Vreminka salient. Those places are Novodarivka (1), Rivnopil (2), Neskuchne (3) and Novodonetske (4). 

    The ukrainian side is still quiet about the fighting. They will probably say that this is the beginning of the Counteroffensive if they are successful with moderate losses. If not successful, they will probably bury this operation in silence. But the use of Leopards and the capture of Novodonetske should get ukrainian attention. 

    The blue shaded areas are alleged ukrainian controlled areas after yesterdays fighting. During the early morning RuAF took full control of Novodarivka (yellow box) and the russian frontline north of Rivnopil is holding. There are russian claims that Neskuchne (green box) also are under russian control again, but I haven't got any confirmation on that. 

    The fighting in Novodonetske/one has continued during the day. The ukrainians broke through the russian defences during the night and took control over half of Novodonetske. Then a russian counterattack during the early morning forced the ukrainians back to the outskirts of the settlement. The original ukrainian attack force consisted of a battalion of soldiers and 35 armoured vehicles.  

    During the afternoon the ukrainian forces got reinforcements of at least two companies of soldiers and 20 armoured vehicles, among those several Leopard tanks. After that the ukrainian force succeeded in taking Novodonetske (purple box) a short while ago. At least 2 Leopards and 5 armoured vehicles has been seen in the settlement.  

    1. vorbe goale... am spus că Prigojin a înfipt steagul în moloz pentru prostovanii lui, după care a plecat din Bakhmut tocmai ca să dea vina pe Șoigu că nu e în stare să-l apere. :)))))

      Bucătarul se visează dictatorul de după Putler. :)))))) 

    ... dragi tovarasi si pretini, stati linistiti ... daca zele esueaza vom afla ca nu suntem singuri in univers ... vreo 3 ani n-em luptat cu inamicul invizibil covid ... care-si schimba forma dupa nevoile guvernelor ... de vre-un an jumate incercam a-l impune pe vizibilul zele ca erou planetar ... daca tot nu v-am convins despre stralucita si libera societate pe care vrem sa o construim ... in curand veti avea posibilitatea sa va declarati cetateni planetari ... de asemena va oferim posibilitatea de a va declara extraterestri ... pentru ca societatea noastra sa devina mai inclusiva ... veti avea inclusiv dreptul de a nu iesi din case pentru a salva planeta ... de poluatorul involuntar - noul pericol invizibil ...

    1. care case? alea polueaza cel mai tare

      ... nu cred in determinism ... fie el stiintific (totul e scris in gene) ... fie el religios (totul e scris in stele) ... cred in stirile care se confirma in timp ... probabil ca sunt extraterestru ;) ...

      ... garry crede ca fenomenele ufo is inteligente artificiale ... cum ar putea fi artificiale si extraterestre in acelasi timp?! ... aceiasi problema cred ca il bantuie si pe zele ;) ...

    Rusia anunta multe. Cine ii mai crede?

    1. Naziștii ruși și-o pe cocoașă, mongolii tăi rup brusturii! :)))))))))

    Ukraina este in rahat pana in gât .. Războiul este ca și pierdut pentru ei … Russia isi consolideaza pozitiile cucerite si inainteaza spre vest incet dar sigur….Nimic nu ii poate oprii…

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb