Rusia ar putea reduce taxa pe exportul petrolier

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 iunie 2012

În 2011, statul rus a obţinut 50% din veniturile bugetare din industria petrolului şi gazelor.

În 2011, statul rus a obţinut 50% din veniturile bugetare din industria petrolului şi gazelor.

Rusia ar putea reduce taxa pe exportul de ţiţei, începând din 2013, în condiţiile în care guvernul de la Moscova reformează sistemul fiscal în vederea atragerii de investiţii străine de la producători de petrol precum "Exxon Mobil" Corp. din SUA.

Viceministrul Energiei, Pavel Fedorov, a afirmat, la finele săptămâ-nii trecute, că autorităţile ruse ar putea reduce taxa pe exportul de ţiţei la 55%, de la 60%, iar decizia în acest sens va depinde de monitorizarea rezultatelor ajustării efectuate anul trecut.

Amintim că Rusia a redus taxa pe exportul de petrol în octombrie 2011, ca să stimuleze producţia. Tot atunci, guvernul de la Moscova a majorat taxele pentru produsele petroliere reziduale, ca să stimuleze companiile să aducă pe piaţă combustibili de calitate superioară.

Pavel Fedorov a făcut referire şi la alte posibile reduceri de taxe în indus-tria ţiţeiului, respectiv la revizuirea normelor în materie.

"În mod clar, taxele pe extracţia de petrol sunt excesive", a declarat Pavel Fedorov, adăugând: "Am pornit de la un decret, am ajuns la proiecte de legi în două luni şi sperăm să încheiem procesul de revizuire în următoarele săptămâni. A fost un tur de forţă în procesul de legiferare".

Rusia urmăreşte să aibă, în săptămâ-nile viitoare, "o perspectivă definitivă" a taxelor pe extracţia de gaze, conform afirmaţiilor lui Fedorov, care spune că propunerile includ opţiunea diferenţierii taxelor pe gaze.

Producătorii străini de ţiţei "Exxon" (SUA), "Statoil" ASA (Norvegia) şi "Eni" SpA (Italia) au promis să investească miliarde de dolari în explorarea de petrol şi gaze în industria offshore din Rusia, după ce preşedintele ţării, Vladimir Putin, a propus diminuarea taxelor. Oficialul rus a făcut apel la acordarea de stimulente pentru explorarea offshore şi a resurselor greu de recuperat, excepţii la plata taxelor de export şi reducerea taxelor pe extracţie.

Putin vrea să menţină producţia de petrol a ţării la un nivel stabil de peste 10 milioane de barili pe zi în deceniul următor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb