Rusia ar putea sprijini "Renault" să preia controlul la "AvtoVAZ"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 17 noiembrie 2009

Rusia ar putea sprijini "Renault" să preia controlul la "AvtoVAZ"

Rusia ar putea sprijini compania "Renault" SA să preia controlul la "AvtoVAZ", a declarat vicepremierul rus Igor Şuvalov, explicând că statul va trebui să găsească alţi investitori dacă producătorul auto francez refuză.

"Dacă alianţa Renault-Nissan doreşte să-şi majoreze participaţia deţinută astfel încât să preia controlul la AvtoVAZ, Rusia nu se va opune", a afirmat Şuvalov, într-un interviu acordat unui post TV. Oficialul rus a adăugat: "Dacă Renault refuză, atunci va trebui să apelăm la alţi potenţiali parteneri şi investitori. Statul îşi asumă răspunderea pentru o parte substanţială a datoriilor, prin soluţionarea problemelor legate de forţa de muncă, dar asta înseamnă că toţi acţionarii, din Rusia şi din străinătate, vor trebui să prezinte programe adecvate de dezvoltare pentru AvtoVAZ".

În luna februarie 2008, "Renault" a plătit aproximativ un miliard de dolari pentru 25% din acţiunile "AvtoVAZ", cel mai mare producător auto din Rusia. Rusia susţine că "Renault" nu a putut satisface necesităţile "AvtoVAZ" în ceea ce priveşte lansarea de noi modele, care erau esenţiale pentru asigurarea unei producţii eficente şi profitabile.

La începutul acestei luni, premierul rus, Vladimir Putin, a spus că guvernul rus nu va permite ca "AvtoVAZ" să intre în faliment şi a dat un ultimatum grupului "Renault", ameninţând compania franceză că, dacă nu ajută la finanţarea "AvtoVAZ", participaţia sa de 25% va fi redusă. Alături de "Renault", ceilalţi mari acţionari ai "AvtoVAZ" (producătorul modelului Lada) sunt firma rusă de brokeraj "Troika Dialog" şi compania de stat "Russian Technologies", fiecare cu o participaţie de aproximativ 25%.

Compania auto, care numără aproape 100.000 de angajaţi, a avertizat, în repetate rânduri, că ar putea solicita plasarea sub protecţia Legii falimentului, dacă nu îi vor fi restructurate datoriile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb