Rusia ar putea stabili preţuri minime pentru distribuţia de vinuri

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 octombrie 2012

Rusia ar putea stabili preţuri minime pentru distribuţia de vinuri

Guvernul rus ar putea stabili preţuri minime pentru vânzarea vinurilor ca să sprijine companiile locale de profil, în condiţiile în care cresc preţurile la nivel mondial, pe fondul recoltelor slabe de struguri din Rusia şi Europa, anunţă cotidianul Izvestia.

Uniunea Viticultorilor şi Vinificatorilor din Rusia a trimis o cerere către Serviciul Federal de Reglementare a Pieţei Alcoolului în vederea stabilirii unui preţ minim de vânzare retail la 110 ruble (3,50 dolari) sticla de 0,7 litri.

"Credem ca preţul minim de fabrică pentru o sticlă standard de vin (0,7 litri) ar trebui să fie 75-80 de ruble. În sectorul retail, acesta ar ajunge la cel puţin 110 ruble", declară Leonid Popovici, preşedintele Uniunii, citat de Izvestia. Conform afirmaţiilor sale, calculele iau în considerare creşterea considerabilă a preţurilor vinurilor şi ingredientelor vinului, din cauza recoltelor slabe din Rusia şi Europa.

"Preţurilor minime ar trebui revizuite în fiecare an, în funcţie de recoltă şi de situaţia de pe piaţa mondială, pentru că multe vinuri din Rusia sunt produse din struguri importaţi din Italia, Spania, Franţa, Argentina, Chile şi alte ţări", mai spune Leonid Popovici.

Autoritatea de reglementare din domeniu a confirmat că a primit calculele de la experţi şi le analizează. "O rezoluţie referitoare la preţurile minime de distribuţie a vinurilor este în lucru, dar este dificil de spus când va fi gata", a precizat autoritatea.

Rusia a introdus tarife minime pentru votcă la 1 ianuarie 2010, în încercarea de a lupta împotriva produselor contrafăcute şi de a combate alcoolis-mul în creştere.

Consumul de alcool din Rusia este mai mult decât dublu faţă de nivelul critic stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb