Rusia are mari şanse de a deveni cea mai atractivă piaţă din regiune

F.A.
Internaţional / 22 februarie 2010

Rusia va avea în 2010 o creştere economică de peste 3 ori mai mare decât zona euro, au anunţat astăzi reprezentanţii Trade Brokers România. Analiştii se aşteaptă ca economia Rusiei să intre într-un proces de diversificare, pentru a scădea dependenţa de exporturile de petrol.

Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers, cea mai mare casă de brokeraj din Europa Centrală şi de Est: "Rusia are toate şansele de a deveni cea mai atractivă piaţă din regiune, atât în viitorul apropiat, cât şi pe termen mediu: previziunile privind creşterea economică ce va fi înregistrată în acest an arată că economia rusă îşi va reveni din criză într-un ritm cu mult mai alert decât cel înregistrat la nivelul UE şi, în plus, e de aşteptat ca guvernul de la Moscova să înceapă punerea în practică a unui plan de dezvoltare şi diversificare menit să scadă dependenţa economiei ruse de exporturile de petrol, fapt care va genera multiple oportunităţi de business".

La începutul lui 2010, agenţia de evaluare Fitch Ratings a majorat perspectiva de rating a Rusiei de la negativă la stabilă, după ce scumpirea materiilor prime a susţinut economia Rusiei, cel mai mare exportator de energie din lume.

Previziunile de creştere economică a Rusiei sunt de minim 3,1%, comparativ cu cele de 0,7% pentru Zona Euro. În plus, deficitul bugetar în 2009 a fost de 5,9%, cu mult sub prognozele de 7,7%, "iar aceste evoluţii constituie semnale pozitive importante pentru investitori", precizează analiştii X-Trade Brokers.

Moneda rusă şi-a revenit însă semnificativ în cea de-a doua parte din 2009, pe care l-a încheiat la un nivel de 43,2154 Ruble pentru 1 Euro, marcând în final o devalorizare de numai 1,31%. Rubla a înregistrat o evoluţie similară faţă de dolarul american, cotaţiile fiind de 30,5207 Ruble pentru 1 USD la începutul anului trecut şi, respectiv 30,0100 Ruble pentru 1 USD la sfârşitul lui 2009, după ce a depăşit plafonul de 36,55 Ruble pentru 1 USD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb