Rusia blochează Chess.com după ce a publicat articole despre Ucraina

G.U.
Internaţional / 24 aprilie 2022

Rusia blochează Chess.com după ce a publicat articole despre Ucraina

Rusia a blocat site-ul american de şah Chess.com, la cererea Procuraturii Generale a Rusiei, după ce acesta a publicat două articole despre situaţia din Ucraina, calificându-le drept "informaţii false", potrivit AFP, relatează HotNews.ro.

Site-ul Chess.com se află acum pe lista site-urilor blocate în Rusia, disponibilă duminică pe site-ul autorităţii ruse de supraveghere a telecomunicaţiilor, Roskomnadzor.

Accesul a fost restricţionat, la cererea Procuraturii Generale, la două pagini Chess.com care conţineau articole critice la adresa operaţiunii ruseşti din Ucraina, potrivit agenţiilor de presă ruseşti.

Dar cum Chess.com foloseşte protocolul HTTPS, întregul site a devenit inaccesibil în Rusia după blocarea acestor două pagini, potrivit aceleiaşi surse.

Duminică după-amiază era imposibil de accesat site-ul Chess.com în Rusia, notează AFP.

Forumul cu sediul în SUA se mândreşte cu peste zece milioane de partide de şah online pe zi. De asemenea, organizează turnee internaţionale şi are 200 de angajaţi în 35 de ţări care lucrează în mod virtual.

Într-unul dintre articolele în cauză, administraţia site-ului Chess.com a condamnat ofensiva rusă din Ucraina din 24 februarie.

Din acest motiv, site-ul i-a interzis şahistului rus Serghei Karjakin, care a jucat împotriva norvegianului Magnus Carlsen în 2016 pentru titlul de campion mondial, să participe la turneele online de pe Chess.com.

Linkul pentru cel de-al doilea articol critic la adresa ofensivei ruseşti din Ucraina a apărut pe Chess.com în locul steagurilor Rusiei şi Belarusului în timpul transmisiunilor turneului de şah.

Karjakin, care a fost deja suspendat la sfârşitul lunii martie pentru şase luni din toate competiţiile internaţionale din cauza susţinerii sale pentru operaţiunea rusă din Ucraina, a cerut la 16 aprilie blocarea site-ului Chess.com în Rusia, denunţând "opţiunea sa antirusească" şi "articolele sale de propagandă insultătoare".

Duminică, el a salutat decizia Roskomnadzor într-un mesaj postat pe Telegram.

"Este aceasta o mare pierdere pentru utilizatorii vorbitori de limbă rusă? După părerea mea, nu", a declarat Serghei Karjakin, în prezent al 18-lea jucător din lume.

"Încă o dată am devenit martori ai situaţiei în care platformele occidentale îşi pierd audienţa rusă din cauza propriei rusofobii", a adăugat el.

Mai multe reţele de socializare, precum Twitter, Facebook şi Instagram, au devenit inaccesibile în Rusia, iar zeci de site-uri media au fost blocate de la începutul ofensivei ruseşti în Ucraina.

În conformitate cu legile adoptate recent, publicarea de informaţii despre conflict pe care autorităţile le consideră false se pedepseşte cu până la 15 ani de închisoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb