Rusia desfăşoară efective ale poliţiei sale militare în Siria

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 aprilie 2018

Rusia desfăşoară efective ale poliţiei sale militare în Siria

Actualizare 13:21 Vicepremier rus: "Nu putem depinde de dispoziţia cuiva de pe partea cealaltă a oceanului"

Vicepremierul rus Arkady Dvorkovich, a declarat astăzi că relaţiile internaţionale nu ar trebui să depindă de dispoziţia în care se trezeşte cineva dimineaţa, făcând, aparent, referire la preşedintele american Donald Trump, conform agenţiei de ştiri RIA, citată de Reuters.

"Nu putem depinde de dispoziţia cuiva de pe partea cealaltă a oceanului, în funcţie de cum se trezeşte dimineaţa sau la ce se gândeşte când se trezeşte", a declarat Dvorkovich în cadrul unei conferinţe de la Krasnoyarsk.

"Nu ne putem asuma asemenea riscuri", a adăugat oficialul.

(D.I.)

--------------

Actualizare 07:35 Ambasadorul rus la ONU: "Prioritatea este să se evite pericolul unui război" cu Rusia

"Prioritatea este să se evite pericolul unui război", a declarat ieri ambasadorul rus la ONU Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU consacrată situaţiei din Siria, relatează AFP.

Întrebat dacă se referă la un război între Statele Unite şi Rusia, el a spus că nu poate fi exclusă "nicio posibilitate", date fiind mesajele venite de la Washington, relatează AFP.

Întrebat dacă se referă la un război între Statele Unite şi Rusia, diplomatul a răspuns: "Nu putem să excludem nicio posibilitate, pentru că am văzut mesajele care vin de la Washington. Ele sunt foarte belicoase".

"Prioritatea imediată este să prevenim riscul unui război", a mai precizat ambasadorul rus la ONU, îndemnând Statele Unite şi aliaţii lor să se abţină de la orice acţiune militară contra Siriei, ca represalii faţă de presupusul atac chimic de la Duma din weekendul trecut.

Acesta a mai punctat: "Ei ştiu că noi suntem acolo. Sper că va avea loc un dialog cu privire la acest subiect prin canale adecvate, pentru a se evita orice evoluţie periculoasă".

Referindu-se la eventuale evoluţii ale situaţiei din regiune, Nebenzia a adăugat: "Pericolul unei escaladări nu este limitat doar la Siria. El este mai ridicat pentru că armata noastră este acolo".

Donald Trump a întreţinut confuzia, ieri, cu privire la iminenţa unei operaţiuni militare contra Siriei, acuzată că a comis sâmbăta trecută un atac chimic în oraşul rebel Duma, în apropiere de Damasc.

(D.I.)

---------------

Rusia a desfăşurat, ieri, efective de poliţie militară în oraşul sirian Douma, din provincia Ghouta Orientală, în apropiere de Damasc.

Potrivit Moscow Times, armata rusă a anunţat că guvernul sirian a câştigat bătălia pentru Ghouta Orientală, iar forţele guvernamentale au preluat controlul deplin asupra oraşului Douma.

Încă de miercuri, generalul rus Viktor Poznihir anunţase că o unitate a poliţiei militare ruse va fi desfăşurată începând de joi în Douma, în vederea asigurării securităţii, menţinerii ordinii şi organizării ajutorului pentru locuitori.

Intervenţia Rusiei vine în contextul în care preşedintele american Donald Trump a atribuit Moscovei şi Damascului responsabilitatea pentru presupusul atac chimic lansat sâmbăta trecută la Douma şi a anunţat o ripostă iminentă.

"Preşedintele atribuie Siriei şi Rusiei responsabilitatea pentru acest atac cu arme chimice", a declarat, recent, Sarah Sanders, purtător de cuvânt al administraţiei SUA.

Întrebată dacă SUA se pregătesc de o eventuală ciocnire militară directă cu Rusia în Siria, aceasta a declarat că "toate opţiunile sunt pe masă".

Rusia, unul dintre cei mai fideli sus-ţinători ai regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a avertizat miercuri împotriva unor noi lovituri în Siria, afirmând că orice acţiune care ar putea destabiliza "situaţia deja fragilă" din regiune va avea consecinţe grave.

Miercuri dimineaţă, Donald Trump avertizase într-o postare pe Twitter în privinţa iminenţei lansării unui tir cu rachete, însă ieri, acesta a afirmat: "Nu am spus niciodată când ar putea avea loc un atac asupra Siriei. Ar putea avea loc foarte curând sau deloc foarte curând! În orice caz, Statele Unite, în timpul Administraţiei mele, au făcut o treabă formidabilă în a scăpa regiunea de ISIS. De ce nu auzim «Mulţumim, America?»".

De menţionat că lansarea de rachete în Siria, unde sunt desfăşurate efective de poliţie militară rusă, ar putea fi ris-cantă pentru SUA.

În contextul dat, rubla a scăzut, miercuri, până la nivelul minim al ultimelor 16 luni (64,51 unităţi/dolar), în urma avertismentului dat de Trump Rusiei, referitor la Siria. Ieri, rubla a urcat cu 1,4%, la 61,72 unităţi/dolar.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Razboiul asta il doresc in primul rand rusi. Din acest motiv vor exista provocari din ce in ce mai mari la adresa americanilor și aliatilor. Rusii se zbat in ghearele dezastrului din interiorul Rusiei si ei cred cu tarie ca un razboi este solutia optima. Dar la razboi este ca la razboi si or sa aiba surprize chiar daca ei cred sunt asa de jos ca nu mai au prea mult de pierdut.

    1. un razboi intre 2 puteri nucleare va fi perdant pt amandoua.si va fi castigat de a treia.china sau Germania.sau Israelul.

      Omule ,foloseste -ti capul -Rusia e in pragul Americii sau America nu se mai satura de apropierea (geografica ) de Rusia ?!

      Tocmai asta este motivul pentru care rusii au ales Siria pentru Inceput. Se cred puternici acolo. Probabil ca americanul va "opera" chirurgical.

    Siria nu mai conteaza ca tara, dar Rusia a cheltuit peste 100 miliarde de euro in acest razboi, tara incepe sa se confrunta cu fenomene de saracie extrema, poporul rus fierbe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb