ZIARUL BURSA

13 aprilie 2018
Ediţia din 15.08.2024
Catastrofă la Marea Neagră

Catastrofă la Marea Neagră

SORIN ROŞCA STĂNESCUCompanii / 13 aprilie 2018

Am făcut cu mai multă vreme în urmă, împreună cu avocatul Dan Chitic, o dezvăluire vizând modul în care este fraudat statul român, prin exploatarea zăcămintelor de gaze dintr-un singur perimetru din Marea Neagră, denumit Neptun Deep. Iar prejudiciul adus, asupra căruia voi reveni, este cu adevărat cutremurător. Între timp, avem imaginea catastrofei în întregul ei. Ştim ce se va întâmpla cu toate resursele de petrol şi gaze din Marea Neagră, cine va câştiga de pe urma lor, prin ce inginerie românii nu se vor alege cu nimic şi mai ştim şi care sunt consecinţele absolut dramatice pe care le va avea de suferit litoralul românesc, ca o consecinţă directă a modului în care vor decurge operaţiunile de exploatare şi de transport a unor bogăţii uriaşe, pe care Dumnezeu ni le-a dat nouă şi generaţiilor viitoare şi nicidecum unor societăţi străine.

Rusia desfăşoară efective ale poliţiei sale militare în Siria

Rusia desfăşoară efective ale poliţiei sale militare în Siria

V.R.Internaţional / 13 aprilie 2018

Actualizare 13:21 Vicepremier rus: "Nu putem depinde de dispoziţia cuiva de pe partea cealaltă a oceanului"

Vicepremierul rus Arkady Dvorkovich, a declarat astăzi că relaţiile internaţionale nu ar trebui să depindă de dispoziţia în care se trezeşte cineva dimineaţa, făcând, aparent, referire la preşedintele american Donald Trump, conform agenţiei de ştiri RIA, citată de Reuters.

-------------

Actualizare 07:35 Ambasadorul rus la ONU: "Prioritatea este să se evite pericolul unui război" cu Rusia

"Prioritatea este să se evite pericolul unui război", a declarat ieri ambasadorul rus la ONU Vasili Nebenzia, la finalul unei reuniuni cu uşile închise a celor 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU consacrată situaţiei din Siria, relatează AFP.

-------------

Rusia a desfăşurat, ieri, efective de poliţie militară în oraşul sirian Douma, din provincia Ghouta Orientală, în apropiere de Damasc.

Ionuţ Dumitru: "Economia este supraîncălzită, după orice definiţie"

RATA ANUALĂ A INFLAŢIEI A AJUNS LA 5%, ÎN MARTIE Ionuţ Dumitru: "Economia este supraîncălzită, după orice definiţie"

Emilia OlescuMacroeconomie / 13 aprilie 2018

Siegfried Mureşan: "Actualul guvern duce România şi pe români spre o nouă criză" 

Economia noastră este supraîncălzită, conform oricărei definiţii, susţine Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal. Afirmaţia domniei sale vine în contextul în care rata anuală a inflaţiei a ajuns la 5%, în luna martie, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Evoluţie spectaculoasă a pieţei imobiliare, în 2017

Evoluţie spectaculoasă a pieţei imobiliare, în 2017

Emilia OlescuCompanii / 13 aprilie 2018

Piaţa noastră imobiliară a înregis­trat o evoluţie spectaculoasă, în 2017, cu volume record de activitate în sectorul industrial şi cel de birouri, cerere record în majoritatea segmentelor şi creştere a gradului de ocupare, conform Raportului asupra pieţei de real estate, întocmit de GVA Activ. Acesta arată că nivelul chiriilor a fost în general stabil, cu uşoare creşteri în piaţa spaţiilor comerciale şi segmentul industrial, în timp ce preţurile rezidenţiale s-au apreciat, în medie, cu 10%.

Rânduri şi imagini

Rânduri şi imagini

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 13 aprilie 2018

MARIUS TIŢA

Hristos a înviat, reconfirmând, ca de fiecare dată, esenţa credinţei noas-tre. Şi, tot ca de fiecare dată, am cam fost prea ocupaţi cu cele lumeşti ca să mai înţelegem profunzimea jertfei lui Iisus. S-a râs gros de eroarea poliţiei, care a dat în scris că de Paşti se naşte Iisus, dar toate sondajele, mai serioase sau mai voxpopuliste, arată că nu cunoaştem multe lucruri esenţiale, printre care cine a scris Biblia şi ce sărbătorim de Paşti/Crăciun. Dar cităm, cu sfinţenie, din broşurile cu oferta supermarketurilor şi le dăm drept sfioase şi cuvioase tradiţii ale poporului daco-român. Cu excepţia unei scurte şi unice secvenţe cu reputatul teolog Cris-tian Bădiliţă, nu am zărit vreo umbră de discuţie serioasă asupra subiectului.

Nu e floare ca maşina, nici albină ca drezina

Cornel CodiţăEditorial / 13 aprilie 2018

Cornel Codiţă

Poftim? Ce ziceţi? Unde am văzut eu vreo maşină care să semene a floare? Ce are drezina cu albina? Evident... nimic! Vorbele astea nu au nici o noimă? Desigur! M-a lovit vreo criză "urmuziană"? Nu! Titlul de astăzi nu are nici un sens ... recunosc! Ei şi, ce?... doar nu o să îmi spuneţi, acum, că tot ceea ce se întîmplă în viaţa dumneavoastră, despre lucrurile importante vorbesc, cele de care depinde bunăstarea, sănătatea, poziţia socială, averea, şansele de viitor, ba chiar diferenţa dintre viaţă şi moarte, stau cuminţi şi la locul lor în regatul raţionalităţii şi al lucrurilor cu sens! Vezi, să nu!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 13 Aprilie 2018

Macroeconomie / 13 aprilie 2018

Producţia industrială din Olanda a crescut cu o rată anuală de 6,3% în februarie 2018, după o scădere de 1,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 3,9%, după un declin de 2,8% în luna anterioară. Producţia din industria...

Scandal universitar cu substrat politic

Scandal universitar cu substrat politic

Octavian DanCultură / 13 aprilie 2018

Reducerea de către Ministerul Educaţiei a numărului de locuri bugetate în anul I la mai multe universităţi a declanşat un scandal fără precedent cu multe acuzaţii, tur - retur. Rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a anunţat că va...

Volumul coboară la 33 de milioane de lei

Volumul coboară la 33 de milioane de lei

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 aprilie 2018

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut, în şedinţa de ieri, o evoluţie preponderent pozitivă din punctul de vedere al preţurilor acţiunilor, cotaţiile majorităţii emitenţilor înregistrând creşteri.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo