CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 4 APRILIE - 11 APRILIE Avans de 9,64% pentru Romcarbon

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 aprilie 2018

Avans de 9,64% pentru Romcarbon

Acţiunile Romcarbon Buzău (ROCE), ce activează în domeniul procesării maselor plastice, au crescut cu 9,64%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 aprilie - 11 aprilie, urcând pe prima poziţie în clasamentul celor mai rentabile titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în ultima săptămână.

Pentru perioada avută în vedere, cea mai mare apreciere a cotaţiei ROCE a apărut pe data de 11 aprilie, când preţul acţiunilor a urcat cu 6,06%, pe fondul unui volum de 2,24 milioane de titluri, cel mai mare rulaj din luna februarie 2017 până în prezent, iar cel mai slab comportament a fost consemnat pe data de 4 aprilie, când titlurile ROCE au stagnat, volumul fiind de 0,37 milioane de unităţi.

Miercuri, 11 aprilie, societatea anunţa completarea ordinii de zi a Adunărilor Generale ale Acţionarilor din 26/27 aprilie, prin alegerea unui nou membru al Consiliului de Administraţie, având în vedere încetarea mandatului de administrator al lui Hung Ching Ling, pentru un mandat egal cu perioada rămasă până la expirarea celui al predecesorului său, adică până la data de 04 februarie 2020.

La începutul acestei luni, Hung Ching Ling, cetăţean de origine taiwaneză, a încetat din viaţă în urma unui stop cardiac. Acesta era unul dintre proprietarii emitentului.

Totodată, acţionarii trebuie să decidă aprobarea repartizării profitului net înregistrat în exerciţiul financiar 2017, în valoare de aproape 4,8 milioane de lei. Propunerea conducerii este ca profitul să fie repartizat pe următoarele destinaţii: "a) Rezerve legale în suma de 239.903 lei; b) Alte rezerve în suma de 1.487.753 lei, reprezentând facilitatea fiscală privind scutirea de impozit a profitului reinvestit în anul 2017; c) Rezultat reportat în suma de 3.070.409,69 lei".

În prezent, potrivit unor informaţii apărute în presă, compania este în căutarea unui cumpărător pentru activele societăţii situate în Iaşi, Calea Chişinăului nr.29, în suprafaţă de aproximativ 7,3 hectare, pentru un preţ de minim de 7,3 milioane de euro, fără TVA.

Consiliul de administraţie aproba, în sedinţa din data de 20 decembrie 2017, sub condiţia ratificării în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, demararea procedurii privind identificarea unui potenţial cumpărător pentru activele menţionate.

Valoarea de piaţă a companiei este de 41,6 milioane de lei (circa 8,92 milioane de euro).

Între acţionarii companiei se găsesc Living Plastic Industry SRL, cu 32,85%, şi Joyful River Limited, cu 20,51%.

Pe locul al doilea în clasamentul rentabilităţilor de la BVB se situează acţiunile Mecanica Ceahlău (MECF), cu un avans de 6,06%, podiumul acestui clasament fiind completat de acţiunile OMV Petrom (SNP), cu o creştere de 4,03%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale pieţei, cu excepţia SIF-urilor, a urcat, în perioada 4 - 11 aprilie, cu 0,82%, în raport cu moneda euro, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a crescut cu 0,75%, în acelaşi interval.

În cazul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost avută de titlurile SNP.

Miercuri, 11 aprilie, cotaţia companiei petroliere urca cu 2,25%, cea mai mare creştere din acea zi din cadrul indicelui BET, pe fondul unui rulaj de 23,13 milioane de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de 14,5 milioane de unităţi.

În acea zi, preţul petrolului pe plan mondial a atins nivelul maxim al ultimilor trei ani, în condiţiile în care preşedintele american Donald Trump indica că ia în calcul să atace Siria, alimentând temerile geopolitice la nivel global.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), s-a apreciat cu 0,46%, în raport cu moneda euro, în intervalul 4 - 11 aprilie.

Cea mai bună evoluţie din cadrul indicelui financiar a fost avută de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), al căror avans a fost, în perioada menţionată, de 1,8%.

Pe data de 11 aprilie, cotaţia acţiunii FP cobora cu 0,72%, pe fondul unui rulaj de circa 1,79 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de 5,06 milioane de titluri.

Topul fondurilor de investiţii, în intervalul 29 martie - 5 aprilie, este condus de titlurile ETF - BET Tradeville, cu un randament de 2,03%.

Pe poziţia a doua a acestui top se află BRD Index, cu o creştere de 1,2%, locul al treilea fiind ocupat de titlurile FDI Omninvest, cu o rentabilitate de 0,85%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,57%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a stagnat, în intervalul 4 - 11 aprilie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus un câştig de 0,03%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a crescut cu 1,5%, în intervalul 4 ­- 11 aprilie.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 12:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 6.950 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de circa 118,03 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb